Wyświetl pojedynczy post
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2014, 03:14
sambo napisał(a):Wyświetl post
Gdy zainicjowałem ten przyjazd, niektórzy sądzili, że prezydenci będą się obawiać. Nikt się nie obawiał, wszyscy przyjechali. Środkowa Europa ma odważnych przywódców i chciałbym to powiedzieć nie tylko wam, chciałbym to powiedzieć również innym z naszej wspólnej Unii Europejskiej, że Europa Środkowa, Gruzja, cały nasz region będzie się liczył, że jesteśmy podmiotem. Świetnie wiemy, że dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze państwa bałtyckie, a później może i czas na mój kraj, na Polskę.

Byliśmy głęboko przekonani, że przynależność do NATO i Unii zakończy okres rosyjskiego apetytu. Okazuje się, że nie, że to błąd. Potrafimy się jednak temu przeciwstawić. Potrafimy się przeciwstawić, jeżeli wartości, na których miałaby się Europa opierać, mają jakiekolwiek znaczenie w praktyce. Jeżeli mają mieć znaczenie, to musimy tu być, cała Europa musi być tutaj. Są tu cztery państwa należące do NATO, jest Ukraina - wielkie państwo, jest pan prezydent Sarkozy, w tej chwili przewodniczący Rady Europejskiej, ale powinno tu być państw dwadzieścia siedem.

http://www.fronda.pl/forum/motyw-prz...08r,11674.html

Lech Kaczyński - Tbilisi sierpień 2008r.
Przestan chłopie...nie te warunki, nie ta sytuacja...ja ty róznicy nie widzisz to ja narawde dziekuje ale pobaw sie Lego albo cos...
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
Odpowiedz cytując