Wyświetl pojedynczy post
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2014, 17:11
Drozd, przypominasz mi dwóch moich znajomych właścicieli firm. Obydwóch jeszcze kilka lat temu byli na podobnym poziomie rozwoju swoich działalności. Tak się stało, że prędzej czy później każdy wygrał jakiś gruby przetarg na roboty budowlane. Pierwszy postanowił pójść na ciosem i skoro wygrał taką "mocną" robotę to nakupił sprzętu, pozatrudniał ludzi, roboty wykonał i od tego czasu konsekwentnie co 6 miesięcy zmienia manager`a bo myśli, że skoro wygrał raz to jest już hiper przedsiębiorcą a każdy kolejny manager jest do bani bo nie umie załatwić takiego kontraktu. Ciągłe zwalnianie, zatrudnianie nowych ludzi doprowadziło go do sytuacji, że jest gorzej niż przed owym złotym strzałem. Drugi kolega, dwa - trzy lata później też wygrał dobry przetarg ale nie nakupował sprzętu, zatrudnił ludzi na czas budowy na kontrakcie i teraz spokojnie prowadzi stabilną działalność bez presji, że nie ma na wypłaty do 10-tego i nie chałturzy po budowach.

Ty jesteś dla mnie idealnym odzwierciedleniem przykładu numer 1. Robimy wynik ponad stan więc zakładasz, że już zawsze tak będzie. Przypominam Ci, że Wisła aktualnie nie ma pieniędzy. Nasza kadra powstała bazując głównie na wymaganiach finansowych zawodników a nie na ich umiejętnościach. Maaskant też zrobił wynik ponad stan w pierwszym roku i jak się to skończyło wszyscy wiemy. Twoje działanie to nic innego jak droga ku ponownemu przeinwestowaniu.
Odpowiedz cytując