Wyświetl pojedynczy post
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2014, 14:38
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Tak samo jak Polska nie ma interesu, żeby istniały silne Niemcy i Rosja, tak samo nie ma dla Polski nic dobrego w istnieniu silnej Ukrainy. Im słabsza Ukraina tym lepiej dla nas. Nowy rynek zbytu dla Polski to też fantasmagoria.
(...)
hmmmm....
Tak więc rozkradnijmy Niemcy, a w Rosji wspierajmy ruchy separatystyczne aż sama się rozpadnie.

Przepraszam czy jakaś osoba postronna mogłaby się wypowiedzieć czy osiągnąłem czy przebiłem poziom postu kamikaze?
Bo mnie jest ciężko dopasować się do XIX wiecznego postrzegania polityki zagranicznej...

Tak jeszcze zapytam retorycznie czy dla Meksyku i Kanady to dobrze czy źle że sąsiadują z USA?

Kamikaze bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury... Ukraina to miejsce gdzie polskie firmy mogą wypłynąć na fali rozwoju. Rewizje granic w Europie, a tym bardziej w UE są nie możliwe, więc czym ta "silna" Ukraina jest w stanie nam zaszkodzić? Jak masz jakieś obawy to strzelaj. A jak już wracamy do historii, to zapewne pamiętasz, że to bardziej Ukraina była w Polskiej strefie wpływów niż na odwrót.
c.d.n.