Wyświetl pojedynczy post
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2014, 19:15
W Cafe Futbol ładne bzdury opowiadali. Borek chyba odpłynął, a zawsze rzeczowo się wypowiadał o naszych występach na arenie miedzynarodowej. A tutaj wypowiedzi, jak byśmy trafili na wymarzoną grupę. Już nie mówie o deprecjonowaniu Szkocji i Irlandii(okej, rzadko grają na wielkich imprezach...ale my na ostatnią awansowaliśmy w 2008r., a kiedy wygraliśmy jakiś mecz o punkty z poważnym przeciwnikiem?). Panowie, ilu polskich piłkarzy(z pola) gra regularnie w Premier League? Ilu gra w Championship? Tak przejrzałem kadre obu wyspiarskich narodów i na papierze, to jest przepaść. Przecież my praktycznie nie mamy piłkarzy grających w poważnych ligach...o Premier League już pisałem. Ilu regularnie gra w Serie A? Ilu w Primera Division? Ilu w Lique 1? Mamy kilku świetnych piłkarzy, ale na boisko wychodzi 11. Ktoś się przestraszy reprezentantów z podrzednych klubow rosyjskich? Cała ekipa z Cafe Futbol rozśmieszyła mnie, kiedy mówili o tym, że nie możemy wciągnąć sie w ich gre...tzn. siłową grę, a powinniśmy grac technicznie. Przepraszam, że jak? Kto tak będzie grał? Skoro polski piłkarz ma problem z dokładnym przyjęciem piłki, nie wspominając o braku szybkiego myślenia na boisku. Nie ma kim grać, chyba że wystawimy kopaczy, którzy nie potrafią sie przebic w przecietnych klubach europejskich(takich mamy od groma). Albo wystawimy takich, ktorzy kompromitowali sie wielokrotnie...Obraniak, Mierzejewski, itd. Naprawdę, jeśli o czymś myślimy, to my musimy przede wszystkim przeciwstawić walkę i liczyc na stałe fragmenty gry, a nie liczyc na koronkowe akcje w ataku pozycyjnym. Kompromitacja panowie z Polsatu. Tak robić wodę z mózgu, zamiast rozlozyc kazda reprezentacje na czynniki pierwsze i pokazac, gdzie kto GRA(a nie jest w kadrze danego zespołu ligowego). Nieprzypadkowo żaden polski piłkarz nie łapie sie do Premier League(niektorzy to nawet maja problemy z wystepami w Championship).
Odpowiedz cytując