Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2014, 14:47
Cytat:
Separatyści Janukowycza chcą oderwać się od Ukrainy i przyłączyć do Rosji.

I to jest jedyne zdrowe i dobre rozwiązanie jak na ten moment.

Ale mamy w Polsce "prawicowców"
Widzisz. Bo ja patrzę na to z punktu widzenia Ukraińców a nie Polaka czy Europejczyka, który chce coś ugrać na tej wojence.
Chcesz żeby dalej ludzie ginęli? Chcesz żeby teraz zachód przejął władzę nad wschodem i za jakiś czas to wschód zrobi krwawe powstanie?
Zastanów się czy tobie chodzi o dobro Ukrainy i tamtych ludzi czy o swoje marne interesiki.

Wyjaśnij mi po co zachód ma się ze wschodem kisić skoro to sa odrębne ludy można powiedzieć. Ich dzieli wszystko. Nawet na wschodzie nikt zamieszek nie robi bo im pasuje obecny Janukowyczowski stan.
Chcesz być Janukowyczem bis rozumiem zmusić wschód do bycia pro europejskim?
No właśnie to jest twoje prawicowe oblicze. Honor, trzeba mieć honor, który może nie zawsze procentował w naszej przeszłości ale w obecnej sytuacji ja jako Polak bym wolał nie brać na swoje barki tych poległych istnień i ich podjudzać o walkę o UE bo wiem, że ani UE dobre nie jest, ani ten rozlew krwi do niczego dobrego nie doprowadzi. Jedynie podział na 2 państwa tu może pomóc, albo kilkadziesiąt lat reformowania całej wschodu żeby przekonać tamtejsza ludność, że lepiej będzie się od Moskwy uwolnić (tylko jak tu przekonywać od uwolnienia od Moskwy i mówić, że fajniej będzie pod okupacją Brukselską?).
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.