wolfy napisał(a):

|
Właśnie nie "o", tylko "z".
|
Właśnie 'O', tak jak rozmawia się 'o dupach' 'o polityce' 'o pogodzie' 'o literaturze' czy 'o Wiśle w mediach'.
wolfy napisał(a):

|
Ale chyba domyślasz się do czego to zmierza. Wracamy do punktu wyjścia - "komu tak naprawdę zależy na TS-ie"? Kto mu realnie pomaga?
|
To nie do końca ten temat. Oczywiście to co mówisz jest jednym z argumentów w dyskusji ale nie stanowi jej meritum. Tutaj mówimy o mediach, i o wizerunku klubu, głównie w środowisku Januszy. Niestety, dyskusja, być może z racji nieproporcjonalności argumentów, sprowadziła się do personalnych zestawień i podziału 'My' vs 'Wy':
element napisał(a):

Będziecie, nie?
No to fajnie, do zobaczenia.
|
wolfy napisał(a):

|
To właśnie miałem na myśli, pisząc o dyskutowaniu "z" rzeczywistością. (...) No i wychodzi taka rozmowa dziada z obrazem.
|
Być może ale są i tego plusy. Medialność TS, to temat o którym należy rozmawiać i do tego służy również forum. Co więcej, jest to dobry łącznik między 'kumatymi a Januszami' - forum,zwłaszcza w okresie derbów, przegląda dużo sympatyków Wisły, niekoniecznie obeznanych z tematem czy też nie mieszkających w Krakowie. Trzeba to wykorzystać. Czasami wystarczy jedynie cierpliwie przedstawić kontrargumenty. Z definicji - jeśli ktoś jest na tym forum wspiera i buduje markę klubu. Wystarczy dać argumenty. IMHO Na prawdę można mieć zdanie że postać Miśka ma negatywny wpływ
na PR klubu ale jego osoba wnosi coś, o czym prasa nie wspomina. Czyli cenzurować prasę a nie stan wiedzy kibiców.
Gwiaździsty dobrze wypunktował co mnie zastanawia po wymianie argumentów - sąsiadka wydaje się mieć lepszy PR i prasę za sobą.
Gwiaździsty napisał(a):

|
Mnie zastanawia jedno. Jak w mieście, gdzie stanowimy zdecydowaną większość, nie mamy swoich radnych utożsamiających się z Wisłą (nie wspominam już o prezydentach miasta, które stale obsadzane sa przez ludzi związanych z garbatymi), dziennikarzy którzy są nam przychylni (dziwnym trafem o tzw. człowieku lokalne media pisały peany na jego cześć, z metala też zrobiono sanitariusza, o aferze korupcyjnej cracovii i toczącym się procesie przed sądem o kupowaniu przez ten klub meczów cicho sza). (....)
|
P.S.
Wiem że idą derby, ale po co się spinać na siebie?
Edit:
Smuda z Wisłą składakiem jedzie po mistrza
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...921,1,727.html