Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2014, 03:06
Na Miśku, nota bene wolnym człowieku, w demokratycznym kraju, dziennikarze zrobili sobie publiczny samosąd. To nic, że prawo Miśkowi nie zabrania niczego, w tym biznesu także, ważne aby z dala od Wisły. W związku z tym, łamie się prawo, dyskryminuje człowieka bezkarnie, przy okazji dokuczając Wiśle, a wręcz zastraszając ją, odbiorem wszelkich dotacji publicznych. A ja na miejscu Miśka czy SKWK w imieniu innych, zbiorowo obrażanych kibiców Wisły, wytoczyłbym wszystkim arogantom procesy o dyskryminacje i łamanie praw człowieka, aż po Strasburg jeśli byłoby to konieczne. Ewentualne odszkodowanie z tego tytułu, skazani powinni wpłacać na rzecz stowarzyszenia wyższej użyteczności, jakim jest TS Wisła, aby choć raz w życiu, niektórzy a zwłaszcza Ci z Wiślackim obnoszeniem się, realnie i naprawdę mogli pomóc Wiśle, przynajmniej finansowo,tak jak teraz robi to Misiek i inni obrażani za ich pomoc kibice Wisły.

Pojąć nie mogę tej "troski" o Wisłę i uczynienie z Miśka "diabła wcielonego". Albo to jakiś fenomen zbiorowej halucynacji, albo kryje się za tym jakiś interes, lub utrata czyjegoś interesu, bo inaczej pojąć się tego nie da, żeby z igły robić takie widły, jakby większych problemów w Krakowie już nie było, lub ludzi z gorszą od Miśka przeszłością, funkcjonujących w każdej dziedzinie życia tego miasta, na każdym jego szczeblu . Ludzie Wisły opanujcie się i nie naskakujcie na siebie wzajemnie, a obcy ludzie niech się nie wtrącają w nie swoje sprawy i póki sprawy te są zgodne z prawem ogólnym i człowieka także, zgodnie z przysłowiem " wolnoć Tomku w swoim domku", to Wy zabierajcie swoje myśli i czyny z dala od Wisły, zwłaszcza ci z drugiej strony Błoń.

Ps. jestem w szoku w związku z tą żałosną nagonką na Wisłę, gdyż sprawa Miśka to jakiś żart, pośród o wiele ważniejszych spraw tego miasta i Wisły także. Misiek zaszkodził Wiśle i jeśli teraz stara się tej samej Wiśle, poważnie i dorośle naprawić te dawne krzywdy, to nie rozumie w czym niektórzy Wiślacy mają problem

Całkowicie popieram wszystko to co napisał element i z taką samą jak on cierpliwością, po raz 1906 proszę kibiców Wisły o jedność i wsparcie dla Wisły. Wisła Was potrzebuje, zamieńcie choć raz w tygodniu, wirtualne kibicowanie na realne i poczujcie wspólną dumę ze swojej obecności z Wisłą na żywo. Nie macie pojęcia jakie to inne uczucie, gdy widzicie rosnące zaangażowanie dla naszej Białej Gwiazdy. Ja jestem z tego dumny, że udało się poruszyć środowisko Wiślackie choć na tyle, że nigdy nie pozwoli ono na upadłość Wisły, a może kiedyś będzie w kraju świecić najjaśniejszą Gwiazdą Białą. Nie odmawiajcie sobie tej radości w uczestniczeniu w tak spontanicznym i altruistycznym zdarzeniu w Waszym życiu, a tak właściwie, to w waszym życiu prywatnym, jakim jest pasja Wiślacka. Nie bójcie się, SKWK nie gryzie, a wręcz są to ludzie czynu, wolontariusze na rzecz Wisły, czyli wasi jedyni oficjalni przedstawiciele, godni szacunku i wsparcia, a nie waszych bezmyślnych ataków z za komputera.Napewno nie są idealni, ale kto taki jest ? Są za to jedyni i pomóżcie im być jeszcze lepszymi, dzięki waszej realnej obecności z nimi. Oni Was potrzebują i proszą Was o wsparcie Wisły, a nie ograniczanie się wyłącznie do "monitorowania" Wisły, w dosłownym tego słowa znaczeniu.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.02.2014 o godz. 12:37.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując