Lukasz napisał(a):

Raczej nie chodzi o aspekt kibicowski. Chodzi o pewne rzutowanie jego osoby na opinie klubu w mediach/prasie. Czyli wizerunkowo mamy:
- nóż z trybun (Parma)
- jazda porsche sponsora i 'kradzież' maczet ze sklepu
- 'zdobycie' rynku gastronomicznego na stadionie
- otwarcie siłowni w klubie TS
Kij ma dwa końce. Pozytywnym aspektem jest fakt że powstało TSW itd. Natomiast warto postawić sobie pytanie dlaczego niektórym biznes łatwiej robić przy TS-ie czy w stołówce na stadionie (Miśkowi czy Litarowi). Przecież taką siłownie można było otworzyć gdziekolwiek, catering również. Jednak z pewnych powodów pada na współpracę z TS. Inna sprawa - paradoksem jest fakt że osoba która pozbawiła klub milionów (ów sławny nóż) ma takie oficjalne powiązania biznesowe z marką 'Wisła'. To na obecna chwilę musi szkodzić wizerunkowo klubowi, choćby Misiek stał się aniołem i planował działać charytatywnie. Dobrze na forum ktoś powiedział - interes mógł otworzyć sobie na kogokolwiek. PR-owo strzał w kolano, zwłaszcza że wiadomo było że 'pejsowska' prasa wyciągnie powiązania biznesowe na światło dzienne.
Ergo - nie redukowałbym tematu do resocjalizacji. Bo jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi... pewnie o kobiety
|
Nie jestem z Krakowa dlatego reali nie znam za bardzo. Interesuje mnie głównie klub. Sprawy kibicowskie znam z forum, głównie tego.
Gwiaździsty napisał(a):

Szkoda, że krakowski magistrat nie sprawdza jak sa wydawane gminne pieniadze w cracovii, klubie w którym gmina ma udziały (!!!). Klubie, przeciwko któremu toczy się aktualnie sprawa przed sądem o kupowanie meczów. Którego piłkarze już wcześniej w innej sprawie sadzeni byli za sprzedanie meczu Zagłębiu Lubin.
Klubie, którego hokeistów szkolił gangster ps. człowiek. To jest dopiero gangrena i w dodatku mająca poprzez udziały powiązania z Gminą Kraków.
Gdzie byli/są urzędnicy magistratu z preziem Majchrowskim na czele, ze tolerowali/tolerują ten układ. Dlaczego ta "obiektywna" krakowska prasa o tym nie pisze ? Zabrakło odwagi ?
|
Ale to też można zgłośic do prokuratury ...