Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2014, 11:00
Paweł Gil:

Od roku 2008 pokazał 3 czerwone rywalom Legii i 3 czerwone dla Legionistów. Także co do czerwonych kartek to bym nie przesadzał. Patrzę ze statystyk na 90minut i nie wiem czy w kolumnie "czerwone kartki" są liczone tylko bezpośrednie czerwone czy też 2 żółte. Ale mniejsza z tym.
Idąc dalej.
W 2008 sędziuje 5 meczów Legii. Czyli sporo bo innym ekipom sędziuje max 4 razy, przeważnie 1-2 mecze każdemu sędziował. Dyktuje 1 karny dla Legii i 1 przeciwko Legii.
W 2009 roku znowu sędziuje Legii 5 meczów. W tym sezonie wielu ekipom sędziuje po 4,5,6 meczów. 0 karnych dla Legii i dla rywali.
W 2010 roku. 6 meczów sędziuje Legii. Innym rywalom głównie po 1-3 mecze. W tym sezonie 2 karne dla Legii. Pierwszy w meczu wyjazdowym z Ruchem przy stanie 0-0 (niewykorzystany). A drugi karny w meczu z nami i pamiętna czerwona kartka dla Pareiki. Karny w naszym meczu słuszny, czerwona kartka mogła być zamieniona na żółtą.
W 2011 roku. 5 meczów sędziuje Legii. Pięciu drużynom sędziuje po 4 mecze. Tutaj było bez karnych.
W 2012 roku. 6 meczów sędziuje Legii. Innym głównie po 1-3 mecze. Tutaj dyktuje 2 karne dla Legii w meczu z Pogonią wygranym 3:1. Karne na 1:1 (ten karny trochę z dupy wzięty) i 2:1 (ten słuszny).
W 2013 roku. Narazie 3 mecze sędziował Legii. Wielu ekipom też po 3 sędziował. 1 karny, wczoraj.

Podsumowując.
-Co do czerwonych kartek nie wiem czy ta statystyka jest pełna i uwzględniała bezpośrednie czerwone kartki czy też żółta+żółta.
-Rzeczywiście gościu sędziuje bardzo często mecze Legii.
-Podyktował dla Legii 6 karnych (w tym po faulu Pareiki słuszny. I 1 w meczu z Pogonią słuszny) i przeciwko Legii 1 karny.

Wnioski. Rzeczywiście gościu sędziuje Legii bardzo często. Nie chce mi się szukać wszystkich filmików z tymi karnymi ale z tych co obejrzałem to oczywiście można mieć wątpliwości co do słuszności tych karnych. Problem jest taki, że sędzia wszystko co podyktuje to zawsze może się wybronić bo znajdzie jakiś mały szczegół, który mógłby wskazywać za karnym... ot coś w stylu "dajcie mi sytuację w polu karnym a paragraf się znajdzie" hehe.
Także ciężko jest jednoznacznie powiedzieć, który karny, która kartka itd była na 100% oszustwem. Niemniej jednak zastanawia to, że na recz Legii potrafi zagwizdać taki niepewny karny a na rzecz rywali zagwizdał w tych wszystkich meczach tylko raz - z Ruchem, i nie wiem czy to był słuszny czy niesłuszny karny bo nie widziałem skrótu z tej sytuacji. Dziwne.

Ale ja bym tutaj nie wskazywał na korupcje tylko na to, że wiadomo jakie jest podejście do Legii w Polsce. Jest to klub ze stolicy a wszystko się w tej stolicy kręci. Dziennikarze liżą dupę Legii bo po prostu jej kibicują. Może z sędziami jest tak samo i z racji sympatii albo takiej ogólnopolskiej otoczki w stylu "oh, ah ta Legia, co to nie ona" gwiżdżą tak jak gwiżdżą.

Cytat:
Wcześniej był tylko jeden karny w meczach Legii w sezonie 2004/2005... przeciwko Legii

Bilans karnych: 3-3

Kolejna teoria spiskowa Gwiaździstego poszła się j...
Jakieś masz lewe dane
Na przykład sezon 12-13 mecz z Pogonią
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=869921

Także ktoś Cię wpuścił w maliny tymi statystykami. Czyżby jakiś oszust Legijny od obalania teorii spiskowych?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 15.02.2014 o godz. 11:08.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując