Jaroo1 napisał(a):

Kurcze. Tak ostatnio sobie myślałem na kogo by tu zagłosować w wyborach do Europarlamentu a, że mamy czas Igrzysk to prześledziłem te oraz inne wydarzenia sportowe. Z moich obserwacji wyszło, że każdy Polak powinien głosować na PO dlaczego?
Dzięki rządom PO a dokładnie dzięki temu, że partia ta tchnęła dumę z bycia Polakami w naszych sportowców ci zaczęli osiągać bardzo dobre wyniki. Np.:
- na zimowych IO dzięki PO zaczęła się nasza złota era (oczywiście mierząc naszą skalą)! W Vancouver zdobywamy pierwsze od 38 lat złoto. Zdobywamy aż 6 medali! W Soczi bijemy kolejny rekord i zdobywamy 2 złote medale na jednych Igrzyskach!Wcześniej w Turynie niestety żadnego złota i tylko 2 medale (nieudolne rządy PiS, rok 2006 ;/)
- pod rządami PO Stoch zaczyna wyśmienicie skakać. Cała kadra skoczków pod wodzą Kruczka zalicza progres i zaczynamy drużynowo być jakąś siłą.
- piłkarze ręczni notują dobre wyniki. Na ostatnich ME zajmują 6 miejsce (wyżej byli tylko raz - oczywiście też za rządów Donalda).
Jak wy myślicie, czy naprawdę to wszystko to jest zasługa rudego? Czy dobrym pomysłem przy głosowaniu w wyborach do PE jest takie kryterium?
Ciekawe co na to wszystko drozd i czy już się modli do Tuska bo pod jego rządami Polacy notują dobre wyniki.
|
Za Putina Zenit wygrał Puchar UEFA! A jakie budżety mają rosyjskie kluby! Wspaniały musi być ten Putin.