mr_kwolf napisał(a):

|
No to uwierz. Bo ja osobiście naprawdę nie widzę dużego potencjału marketingowego w koszulce Wisły Kraków (nie mówiąc już o stadionie).
|
Możemy tak dyskutować do śmierci - ja uważam, że najbardziej znane polskie miasto, które zarabia na turystach i ma brand rozpoznawalny w całej Europie ma spory potencjał dla reklamodawców związanych z branżą turystyczną. Może są i dwa kluby w mieście, ale to i tak lepiej niż ma na przykład szeroko pojęty Śląsk - w regionie (który jest jednym z najbogatszych w naszym kraju) nie ma innego tak dużego klubu jak nasz.
Może nie jest to faktycznie Warszawa, ale nie są to też jakieś Gliwice czy inne Kielce. Mówienie, że w Legii jest słabo z reklamami to chyba życzeniowe podejście - sprzedali nazwę do stadionu, podpisali nową umowę na koszulki etc. Nie wiem na ile prawdziwe są doniesienia o finansach związane z ostatnimi zmianami właścicielskimi ale w nich info o sponsorach wyglądały na bardzo dobre. To się nie wzięło z niczego tylko z konsekwentnego budowania strony przychodowej - przy jednocześnie mizernych (poza ostatnim sezonem) wynikach sportowych w porównaniu z Wisłą.