Wyświetl pojedynczy post
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2014, 11:16
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Chyba się nie rozumiemy, rok temu z całkiem innym zespołem (kadrowym) bylismy tam gdzie bylismy, obecnie Smuda dysponuje innym (lepszym kadrowo) zespołem i jestesmy tam gdzie jesteśmy. nazwa nie gra tylko konkretni zawodnicy.
Dla poparcia przedstawiam skład zespołu Wisły sprzed roku z meczu Bełchatów - Wisła (0:0) z 24 lutego 2013 r. : Sergei Pareiko Marko Jovanović Arkadiusz Głowacki Gordan Bunoza Kew Jaliens Cezary Wilk Radosław Sobolewski Patryk Małecki Ivica Iliev (67' Cwetan Genkow) Łukasz Burliga (46' Kamil Kosowski) Rafał Boguski (84' Michał Chrapek).
Jest różnica wtedy i obecnie ? W ataku straszyliśmy Boguskim i Chrapkiem. Nie zapominajmy o tym , że poprzednicy Smudy straszyli równiez na obronie słynnym Fredrikssenem, który zapewne przy Smudzie by "wypalił" oczywiście.
Umknęło ci tylko, że wówczas na ławce siedzieli min.: Miśkiewicz, Burliga, Chavez, Garguła i Sarki...

Mało tego, z posiadanych w tamtym czasie przez Wisłę zawodników można było zmontować np. taki oto skład: Miśkiewicz - Burliga - Głowacki - Jovanović - Bunoza - Chrapek - Garguła - Boguski - ... - ... - ....

Wygląda znajomo Zaraz zaraz, toż to ośmiu zawodników z pierwszego składu Wisły w bieżących rozgrywkach ?!?!

To prawda, że brakuje Brożka i Donalda, ale już np. Stjepa asem nie jest. W porównaniu do poprzednich rozgrywek doszło dwóch ważnych zawodników. Istna rewolucja.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując