domin_czyzyny napisał(a):

|
(...)Taka kooperacja stworzyłaby dobry klimat dla piłki w Krakowie. Można by coś zrobić wspólnie, a nie tylko przeciwko sobie. Media piałyby z zachwytu, Gówno Wybiórcze na czele z lokalnym naczelnym dostałoby orgazmu, itp.
|
Generalnie pomysł fajny, mnie się podoba
Ciągnac wątek SF - myślę że najsensowniejszy podział 'zysków' byłby wedle kosztów najmu stadionów i do przedsięwzięcia powinno dołożyć się również miasto. Czyli dzielimy pieniądze proporcjonalnie do czynszu jaki kluby muszą płacić miastu za wynajem stadionu a pieniądze w całości trafiają do kasy Krakowa. Miejsce na koszulkach obu drużyn (rękaw albo coś) do wynajęcia na poszczególne kolejki.
Pero napisał(a):

|
Coś tu ewidentnie nie gra. Po co do mediów sprzedajemy takie informacje. To jest m.in. czarny PR, utrata wiarygodności itd..
|
Dawniej mieliśmy cale sterty złotoustych w klubie choćby dla przykładu Maaskant, Basałaj, Skorża czy Kulawik. Pamiętam jak tendencyjność ich wypowiedzi momentami tak raziła ze słuchać się nie dało. Dziś więc nie rozumiem dlaczego są aż takie pretensje do Bednarza który chlapnie nam szczerze tu i ówdzie - przynajmniej coś więcej wiemy co się dzieje w klubie. Niestety nie da się mieć ciastko i zjeść ciastko - Bednarz w stosunku do nas czy prasy nie może być jednocześnie optymistą i realistą. Lepszy moim zdaniem wiec taki PR jaki mamy niż pompowanie balonika, mówienie ze jest zajebiście a potem patrzenie jak trupy wychodzą z szafy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA