Wyświetl pojedynczy post
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2014, 23:36
Nie wiem czy się ze mną Mario zgodzisz ale jak czytam dzisiejszy wywiad, że Wisła zorganizuje* nowego piłkarza dopiero jak jakiś odejdzie i jednocześnie wspomina w wywiadzie, że ofert na Chaveza nie ma to jest to jawne działanie na szkodę spółki którą on reprezentuje. Ja się nawet zastanawiam czy za takie postępowanie nie mógłby być pociągnięty do odpowiedzialności cywilnej bo jak wiemy KSH takie przypadki przewiduje. A dodatkowo w jakim świetle stawia zawodników, którzy u nas grają ? Jak się ma czuć zbieranina tych nienajgorszych przecież piłkarzy jeśli ich prezes w gazetach pierd..li że nikt ich nie chce ? Myślisz, że po takim tekście jakiś klub który załóżmy obserwował naszego piłkarza zdecyduje się złożyć ofertę w wys. którą pierwotnie zakładał ? Byłby debilem! To tak jak byśmy weszli do komisu samochodowego bo wcześniej upatrzyliśmy jakiś samochód. Wchodzimy, zagajamy właściciela a ten nam mówi, że w sumie to wszystkie auta są ch..jowe, dużo palą, nie sprzedają się. Ogólnie padlina. Ale nam jeden z nich się podoba bo np. sami go potrafimy naprawić. Zaproponujecie wtedy właścicielowi, że kupujecie za tyle za ile stoi czy będziemy się targować skoro gość zrezygnowany, ma w dupie interes który prowadzi i jeszcze sam sugeruje, że jest zdeterminowany żeby cokolwiek sprzedać ? No k...a nie do wiary!

Z tym sponsoringiem VW to mi się wydaje, że to jest kaczka dziennikarska bo tak na prawdę to sprawa dotyczy głośnej afery z udziałem Audi Group i Iberia Motors Poland, któremu VW wypowiedziało umowę na wyłączny import Seatów do Europy gdyż VW chce tu postawić swoją fabrykę pozbawiając Iberię wpływów. Ostatnio był o tym artykuł w necie.
Ale wracając do J.B. to jego głównym celem tak jak i każdego prezesa zarządu spółki kapitałowej jest działanie mające na celu rozwój reprezentowanej organizacji. Rozwój może być osiągany na wielu płaszczyznach m.in. rozpoznawalność marki, zwiększenie aktywów, obrotów itd. Teraz powiedzcie mi co J.B. wykonuje obecnie w Wiśle ? Bo bynajmniej nie jedno z ww. działań. Dla mnie takim samym prezesem jak i prawnikiem czyli mega słabym i kompetencyjnie i biznesowo. Nie jest ani dobrym zarządcą od struktur organizacyjnych, ani kadrowych, ani księgowych, ani marketingowych ani handlowych. Generalnie taki tani figurant.

* zorganizuje bo dla mnie to Wisła w ten sposób pozyskuje zawodników. Nie kupuje, nie wypożycza tylko organizuje a jakiś rezerw ligi amatorskich za ekwiwalenty szkoleniowe wczorajszych farmerów i rzeźników.
Ostatnio edytowane przez adam_09 : 04.02.2014 o godz. 23:43.
Odpowiedz cytując