Wyświetl pojedynczy post
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2014, 21:50
Tak na szybkości jeszcze raz Żurawski:

Cytat:
Pomysł z wystawieniem na listach SLD do europarlamentu Maćka Żurawskiego pojawił się około trzech miesięcy temu. - Od jakiegoś czasu pojawiając się w różnych kręgach, prowadziłem często rozmowy na tematy polityczne. I gdzieś zaczynało kiełkować ziarenko takiego pomysłu, abym spróbował sił w starcie do Parlamentu Europejskiego – opowiada Żurawski.

Po pewnym czasie spotkał się on w władzami małopolskiego SLD, gdzie została nakreślona konkretna propozycja oraz bliższa współpraca. Żurawski długo się nad nią zastanawiał, ale ostatecznie zgodził się na start w wyborach do PE.

Były sportowiec przyznaje, że po zakończeniu kariery nie myślał o kontynuowaniu jej jako trener piłkarski. - To nie jest to, w czym teraz czułbym się dobrze. Natomiast polityka nie jest łatwym obszarem, ale wyzwoliła we mnie dużą chęć nauki i poznawania – wyjaśnia.

Były piłkarz Wisły Kraków podkreśla, że nie ma pełnej wiedzy na temat struktur europejskich, ale jak zapewnia, szybko się uczy. Postawił sobie ambitny cel i chce go rzetelnie zrealizować. W PE chciałby się zająć sportem, a zwłaszcza jego promowaniem wśród dzieci i młodzieży.

- Będę chciał się udzielać w komisji edukacji i kultury. Zależy mi na szerzeniu aktywności sportowej głównie wśród młodzieży. Ważną kwestią dla mnie jest także szansa na równy start sportowy wśród najmłodszych – mówi Żurawski.

Były gwiazdor Wisły i Celticu podkreśla, że do PE nie idzie dla pieniędzy, bowiem te zarobił podczas swojej kariery piłkarskiej.

Biorąc pod uwagę ostatni akapit już kompletnie nie wiem co mu strzeliło ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE