Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2014, 23:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To nie jest proste. Z uwagi na cięcia tracimy kadrowo, wizerunkowo oraz szkoleniowo.
Brak skautów, marketingu oraz szkolenia na wysokim poziomie sprawia, że nawet jak pojawią się pieniądze, nie będzie jak sensownie ich wydać.
Pomijam już fakt skąd niby miałyby się te pieniądze pojawić...
Ale my nie gramy w lotto - pieniądze nie pojawią się nagle jak manna z nieba, To czy będą lub nie jest wiadome z wyprzedzeniem - można wiec przygotować się na ich wydanie.

Wiesz co mnie jeszcze zaskakuje? Ze mimo zjazdu o jakim piszesz nasza bezwładność jest na tyle duża że jednak dajemy radę. Kiedyś prezes ABB o interesach w Polsce powiadał ze można zbić u nas majątek nie mając pieniędzy. Dobrym przykładem jest budowlanka - budują podwykonawcy którym zapłaci się po wykonaniu prac (bądź nie płaci, jeśli upadną). Grunt to mieć układy i pomysł. U nas jest podobnie:

Elefant napisał(a):Wyświetl post
Baza jest. Ale nie jest nasza.
Akademia jest. Ale nie jest Spółki.
Stadion jest. Ale wynajmowany.
Ten klub się trzyma jak domek z kart już ładnych kilkanaście lat. Pieniądze i układy Cupiała robią swoje, a mając te 30 baniek do wydania i tak będziemy w czubie. Jest tort do podziału i na pewno chętni na niego się znajdą.

Elefant napisał(a):Wyświetl post
Czy jest jakiś element przychodów, który zwiększył się w ostatnich dwóch latach w wyniku działania klubu ?
Jest. Komplet w meczu z Warszawą. Pierwszy raz od otwarcia stadionu.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując