kot napisał(a):

Niepisana zasada Wisły nr. 1.
Wisła jest apolityczna
Każdy pracownik klubu, który chce połączyć politykę z klubem musi odejść natychmiast. Jako kibice musimy przypomnieć tę zasadę przy najbliższym meczu na Reymonta, gdyż nawet samemu Cupiałowi, który do tej pory wyznawał tę zasadę, może być trudno dać Zurawskiemu do zrozumienia, jak powinien natychmiast postąpić. Nieważne jest, czy popiera lewą , prawą czy jakąkolwiek inną stronę polityki.
PS. wkurzało mnie, jak przed wyborami Skorża namawiał do PO, wykorzystując pracę w mistrzowskiej Wiśle i pamiętam jak Smuda także namawiał do PO, na szczęście nie pracując wtedy w Wiśle i mam nadzieję, że nie powtórzy tego w przyszłości, gdyż natychmiast powinien spotkać się ze sprzeciwem kibiców, bez względu na jego osiągnięcia sportowe z Wisłą. Podobnie było z Frankowskim.
Kibice Wisły, jak i jej pracownicy mogą mieć różne poglądy polityczne, ale nie wolno jest im eksponować tego w klubie, gdyż może to łamać jedność Wiślacką, a tego Wiśle Kraków nie potrzeba, gdyż Wiśle potrzebna jest jedność i szeroka (a nie ograniczona do jednej opcji politycznej ) siła w tej jedności.
|
Chyba najlepszy post w temacie!
s1mone napisał(a):

Chłopie, ale ty jesteś prymitywny.
Nie sądziłem, że tacy ludzie jeszcze istnieją, raczej myślałem, że tylko w fikcji literackiej czy filmach, ew. na spotkaniach radio Maryja i TV Trwam 
Jak można tak generalizować i wrzucać do jednego worka. To, że ktoś się interesuje modą, czy tam lubi się ubierać trochę 'inaczej' nie ma żadnego wpływu na poglądy polityczne. Tak samo bycie gejem nie ma nic wspólnego z tym czy ktoś jest lewakiem czy nie.
Jakie Maciek jest ma poglądy to jego sprawa, ale w sumie wstyd, bo akurat ta partia jest kojarzona w komuną najbardziej. Inna sprawa, że niektórzy ludzie mają klapki na oczach i nie widzą, że cała Unia Europejska jest lepiej zorganizowaną akcją pt. ZSRR. Jedyna różnica polega na tym, że ZSRR prowadził rządy terroru, zmuszając swoich obywateli do posłuszeństwa we wszelkich sferach życia, a UE zawęża swoje działania do sfery finansowo ekonomicznej.
Ja np. każdym rodzajem lewactwa gardzę, jestem prawicowy aż do bólu, np. uważam, że w Polsce w sejmie nie ma nawet jednej prawicowej partii, tylko centrolewicowe i strictle lewicowe. Także, z reguły nie mam na kogo głosować. Generalnie cała polityka w Polsce to jedno wielkie gówno w tym momencie, żadna partia nie potrafi (a raczej nie chce) nic zmienić, tylko ryj przy korycie za każdym razem inny w zależności od tego kogo wybierze naród.
Maciek jako pracownik klubu powinien się trzymać od polityki z dala. Jeśli chce startować to powinien zrezygnować. Nie zmieni to jednak faktu, że nie zamierzam po nim jechać za poglądy lewicowe, bo był po prostu świetnym piłkarzem. Jeśli ja miałbym kogoś jechać za poglądy bardziej lewicowe od moich to musiałbym jechać po 3/4 świata. Szkoda czasu i zdrowia.
Nie zmienia to faktu, że wyzywanie kogoś od ciot na forum bo się interesuje modą jest przykładem skrajnego idiotyzmu i zastanawia mnie czemu moderatorzy takie prymitywne zagrywki w ogóle tu tolerują.
|
Też zdrowe podejście.
A co tam u Beto ?