Wyświetl pojedynczy post
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.02.2014, 12:15
Zostawcie go w spokoju. Żurawski w polityce może się tylko skompromitować Jeszcze pożałuje takiej decyzji. to mnie najbardziej drażni, że z podatków trzeba utrzymywać ludzi, którzy nie mają najmniejszych kompetencji żeby być politykami (nie mówię, ze inni je mają), a ich jedynym osiągnięciem życiowym jest to, że kopali piłkę. Lato, Kucharski, Kosecki, czy pajac Tomaszewski są tylko pionkami, którzy maja tylko ładnie wyglądać na liście wyborczej. To są też skutki takiej, a nie innej ordynacji wyborczej. Jest wódz, który decyduje o przydziale miejsc na listach, czyli o podziale koryta. Gdybym był wyborcą SLD, PO, lub PIS, to poczułbym się urażony tym, że partia zamiast zachęcić mnie merytorycznymi pomysłami, traktuje mnie jak debila, który o niczym nie ma pojęcia, ale chętnie zagłosuje na kogoś znanego. A fakt, że mimo to są ludzie, którzy głosują na takich "celebrytów" świadczy, że nie dorośliśmy do demokracji. A także o tym ilu idiotów ma prawo głosu

Z szacunku za wszystkie występy Żurawia nie napiszę, co o tym myślę. Chcę tylko jednego. Niech nie reklamuje się jako "były piłkarz i kapitan Wisły", niech nie jedzie na popularności zdobytej w naszym klubie. Chce prowadzić kampanię, to niech bierze udział w debatach, przedstawi swój program, wypowiada się merytorycznie o swoich pomysłach. I tutaj jestem pewien, że się skompromituje. Już widzę jak facet, który całe życie biegał za piłką, nie skończył żadnej szkoły, ledwo zna angielski ( W Celticu narzekali, że nie chciało mu się go uczyć) wypowiada się na temat funduszy strukturalnych, czy przyszłości strefy euro
Odpowiedz cytując