Wyświetl pojedynczy post
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2014, 11:47
Trochę nie na temat, bo nie chce już dublować Waszych typów, z którymi generalnie się zgadzam.
Podam tylko skład, który wg mnie rozegrał najlepszy mecz odkąd pamiętam (może nie cały, ale większość spotkania ). Tym meczem oczywiście jest ten z Parmą 1-1 jesienią 1998 r.

Sarnat - Marek Zając, Bogdan Zając, Węgrzyn, Kaliciak - Pater, Bukalski, Czerwiec, Kulawik (68 Matyja), Dubicki - Frankowski

Zagrali przeciwko najlepszemu teamowi jaki kiedykolwiek przyjechał do Krakowa (Barca Guardioli dopiero zaczynała swój marsz po sukcesy i nie była jeszcze w takiej formie jak wiele m-cy później). Żeby zobrazować paraliż Wiślaków na początku meczu podam skład Parmy:
Buffon - Thuram, Sensini, Cannavaro, Vanoli - Fuser, Dino Baggio, Veron, Fiore - Chiesa, Crespo, rez.m.in. Mario Stanic. Elita elit! Schalke przy tamtej Parmie to była zwykła popierdółka. Taki Grzesiu Kaliciak rozegrał mecz życia i Fuser-reprezentacyjny skrzydłowy Italii nie mógł sobie z nim poradzić. Sfrustrowany opluł Kaliciaka i to było iskrą wiadomo czego. Środek pomocy był znakomity, ech.

Zbigniew Boniek:
Byłem dzisiaj dumny, że jestem Polakiem. Wisła zagrała bowiem rewelacyjny mecz"
Taki mecz, a nie był transmitowany w Polsce
Odpowiedz cytując