Cytat:
Jak nas stać na premie dla kopacz to na dopłaty do dzieci tym bardziej. I nie 500 analfabeto tylko 100, bo 400 czyli 100 euro Kaczyński planuje załatwić w unii. Oczywiście melepeta powie że się nie da, zanim spróbuje. Dlatego właśnie jest tak jak jest. I "prawicowcom" to pasuje. Nie da się, niemożliwe, nie stać nas i tym podobne pi...enie. Bo by trzeba było coś zrobić, a tak można spokojnie pierdzieć w stołek i przyznawać sobie premie, na które o dziwo nas stać. "prawicowcy" siedzą cicho jak zabierają, krzyk podnoszą jedynie wtedy jak ktoś planuje część zabranego oddać. Jaja pańskie
To co ostatnio prezentuje RN wyjaśnia wszystko, dokładnie jak na Ukrainie, pierwsi do układów z komuchami.
|
Nieraz nie trzeba próbować żeby wiedzieć, że coś jest niemożliwe/złe/głupie. Jeśli myślisz inaczej to skocz z 10 piętra. Może się uda przeżyć.
Dlaczego mówisz ciągle o premiach dla Kopacz? Ci z PiSu to rozumiem kasy nie biorą? Szczyt hipokryzji chwalić jednego złodzieja a palcem pokazywać na drugiego tylko dlatego, że jest z PO.
Przypominam, że np Kaczyński się ułożył z komuchami w 89 przy Okrągłym Stole także miej to na uwadze jak będziesz myślał o koneksjach RN z komuchami.
Pytam. Jak chcesz dać komuś 100 zł z budżetu państwa skoro co roku brakuje w nim kilkadziesiąt mld złotych? Da się nie mieć kasy i jeszcze komuś dać z tej dziury budżetowej? Zastanów się co ty piszesz.
Komuchy lubiły dawać ludziom kasę, znowu jakieś zbieżności PiS z komuchami
Cytat:
|
Nie! Ten system jest dla ludzi leniwych, ludzi naiwnych, którzy nie chcą się rozwijać.
|
Mówimy o socjalizmie na zachodzie cyz o tym naszym nędznym socjalizmie, z którego jest ciężko przeżyć? Bo jeśli mówimy o Polsce to zgodzę się z Tobą w 50%. Na pewno są ludzie, którzy w socjalizmie są zakochani i widzą w tym jedyną słuszną drogę. Nie dziwię się. Ludzie są różni, mają różne poglądy. Musi być więc w społeczeństwie odsetek takich osób. Nie dziwię się bo to jest fajne dostawać "skądś" a nie robić, żyć nie umierać.
Ale moim zdaniem polska nie wychowuje ludzi leniwych. Polska właśnie tłamsi ludzkie ambicje, gnoi ludzi do tego stopnia, że są bezsilni w starciu z ta machiną wyzysku i jedyne na co ich stać to powiedzenie "dajcie mi kasy, dopłaćcie mi socjalem bo chce godnie żyć". Ja twierdzę, że jest bardzo dużo Polaków pracowitych, chcących działać tylko tak jak mówię im sie podcina skrzydła żeby zrobić z nich sieroty. Widzę przecież po otoczeniu. Ludzie się starają, kombinują, chcą się rozwijać, chcą iść do pracy ale na koniec się okazuje, że firmę, którą założyli trzeba zwijać bo podatki ich wykańczają. Po prostu nie kalkulują się takie interesy. Że w pracy zarabiają mało i albo trzeba kombinować jakąś lewą kasę, albo liczyć na socjal albo jechać za granicę. Zobacz ilu Polaków pojechało na zachód za chlebem. Czy te 2,5 mln ludzi to leniwe osoby? Nie powiedziałbym.
Ja jestem pewien, że nikt by na socjal się nie oglądał, na jakieś dopłaty do dzieci itd gdyby po prostu mu dać się tutaj rozwijać, pracować i zarabiać na zdrowych zasadach. Ludzie by zobaczyli, że można sie dorobić normalnie i by w dupie mieli jakieś jałmużny od tych złodziei.
Widzę po 25-35 latkach, że oni chcą. Starają się jakoś zarobić, chcą zakładać rodziny, mieć dzieci. Tylko niestety dzisiaj na zarobek w Polsce jest jeden sposób. Spakować walizki i jechać za chlebem za granicę. I własnie wielu tych "leni", o których piszesz chce robić