Wyświetl pojedynczy post
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2014, 20:45
GRZEGORZ WOJTOWICZ (PS):Kupowano pana jako lewego obrońcę, ale ustawiano na stoperze. Franciszek Smuda od początku był przekonany, że powinien pan wrócić na lewą obronę.

GORDAN BUNOZA: Praktycznie przez całą karierę byłem lewym obrońcą. Rzeczywiście Smuda od razu zapowiedział mi, że wracam na dawną pozycję. Najważniejsze, że gram, a nie siedzę na ławce. Trener bardzo we mnie wierzy, a ja staram mu się odpłacić. Poza tym wprowadził dyscyplinę w szatni i na boisku.

A pan nie czuje się lepiej na tej pozycji?
GORDAN BUNOZA: Wolałem, gdy ustawiano mnie na środku obrony, bo tam się po prostu łatwiej gra. Na bocznej obronie musisz cały czas biegać, a polskiej lidze nie brakuje szybkich skrzydłowych, z którymi są problemy. Trafisz na takiego małego, szybkiego i wtedy nie ma lekko.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując