Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2014, 09:42
Spokojnie, wystarczy, że władza będzie pro obywatelska i wskaźnik wystrzeli. Jarek ostatnio przedstawił pomysł wsparcia rodzin z dziećmi przez unie.

Cytat:
500 zł, dopłaty na dzieci, dzieci, jarosław kaczyński, pieniądze na dzieci, se.pl, UE, unia europejska, Wiadomości
Przed wyborami do Parlamentu Europejskiego Jarosław Kaczyński zapowiada, o co zamierzają walczyć przyszli europosłowie PiS. O politykę prorodzinną! – W Polsce będzie to podstawa, żeby na każde dziecko do ukończenia 18. roku życia było 500 złotych miesięcznie – zapowiada. Zresztą, według projektu, pieniądze na dzieci miałyby być płacone w całej Unii.
http://www.se.pl/wydarzenia/politycy...ue_376686.html

Dziennikarzyny pytały go czy projekt konsultował z kimś w UE, odpowiedź była rewelacyjna:
-Nie. Bo nie musiałem.

Kabaretu POwców ciąg dalszy

Cytat:
znany polityk PO
Dodano: 29.01.2014 [09:28]
Krew na ulicach Kijowa to wina PiS? Tak sugeruje znany polityk PO - niezalezna.pl
foto: Tomasz Adamowicz/Gazeta Polska
"Obym się mylił, ale na Ukrainie może być stan wyjątkowy i nowa krew na ulicach. Czy PiS czuje odpowiedzialność?" - napisał na Twitterze europoseł PO i wiceprzewodniczący Parlamentu Europejskiego Jacek Protasiewicz.

Wiadomo jest, że według PO Prawo i Sprawiedliwość odpowiada za wszystkie nieszczęścia, jakie spadają na Polskę, i za wszystkie afery Platformy. Ostatnio dowiedzieliśmy się jednak, że PiS odpowiada także za
krew na ulicach Kijowa.

Taką wersję wydarzeń przedstawił prominentny polityk PO Jacek Protasiewicz. "Obym się mylił, ale na Ukrainie może być stan wyjątkowy i nowa krew na ulicach. Czy PiS czuje odpowiedzialność?" - napisał na Twitterze.

Gdy słowa Protasiewicza zostały wyśmiane przez internautów, europoseł zaczął brnąć dalej. Stwierdził m.in., że politycy PiS obecni na Ukrainie "podgrzewali tłum". Napisał też, że szczęściem jest, iż Prawa i Sprawiedliwości nie było w latach 80. w Polsce, bo walka z komunizmem zakończyłaby się "wielką klapą polityczną".

O Jacku Protasiewiczu zrobiło się głośno po ujawnieniu kilka miesięcy temu tzw. taśm Platformy. Nagrany na nich poseł PO Norbert Wojnarowski oferował pracę w KGHM jednemu z delegatów na zjazd regionalny partii. W zamian domagał się poparcia dla kandydatury Jacka Protasiewicza, na którego protekcję się powoływał. "Jacek prosił mnie o spotkanie z paroma osobami [...] Protasiewicz pytał mnie wprost, czy jesteś w stanie go poprzeć [...] Myślę, że Jacek jest w stanie pomóc" - takie słowa padały z ust Wojnarowskiego.

Właśnie z takimi praktykami, wspólnymi dla ludzi Janukowycza i Platformy Obywatelskiej, chcą zerwać protestujący na majdanie Ukraińcy. Nic dziwnego, że Jacek "KGHM" Protasiewicz boi się zarówno PiS, jak i "podgrzanego tłumu" w Kijowie
.
http://niezalezna.pl/51206-krew-na-u...any-polityk-po
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.01.2014 o godz. 10:08.
Hej Nasz TS !!