Belzebub napisał(a):

To te media mejstrimowe są w końcu prorosyjskie czy prounijne? (bo, że antypolskie to sam wiem )
Mi sie wydaję, że jak Ukraina wejdzie do UE to część montowni zniknie z Polski i przeniesie się do nich, bo bedą tyrac za polowe tego co u nas.. Za granicą zabiorą nam część miejsc pracy, bo pewnie będą jeszcze bardziej pracowici i usłużni niz Polacy(za 8e/h), a i u nas zaczną się chętniej osiedlać.. Ponadto setka ich najbogatszych ludzi ma dwa razy tyle hajsu co setka Polaków( pewnie wśród 500 przepaść jest wieksza), więc i możliwości kilka razy większe, zważywszy na jeszcze tańszą siłę roboczą.. A koniec końców będą czerpąć troche z zachodu i troche od Rosji..Także nie wiem co tak naprawdę zyskamy?
|
Zyskamy to że unia chcąc nas wydymać będzie musiała wydymać również 50 mln Ukraińców. Czyli w sumie 90 mln ludzi. Nie licząc reszty Europy centralnej. Zyskamy rynek zbytu, bufor do Rosji, możliwy tranzyt do morza czarnego, może Białoruś się otrząśnie. A że konkurencja wzrośnie? Nie wolno się bać konkurencji.
A media są antypolskie w każdej sytuacji, unia(Niemcy) i Rosja mają wiele interesów które Polsce nie służą.. Myślisz, że unii tak zależy żeby przyjąć Ukrainę, mam poważne wątpliwości.