Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2014, 23:45
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Uran ,Saklak bracia ja sie nie spinam tylko jednak pozniej beda media ,weszla i inne podsmiewac sie co to ta Wisla wyczynia
Jak sami się tym nię będziemy przejmować, to nie będą pisali. Vox populi, vox dei, takie mamy dzisiaj "dziennikarstwo".

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to pewnie jakies olanie przeciwnika bylo ,ale ok jeslli mlodzi mieli wyniesc z tego moral ,to prosze jak najbardziej niech ten mecz cos im pokaze.
Nawet nie olanie. Jak wystawisz w obronie obok siebie Fryca, Urygę i Nalepę, to nie tylko błędy masz jak w banku, ale nawet nie ma komu ich naprawiać. A że przed nimi też same młokosy, to i nie ma kto piłki z przodu utrzymać, odciążyć defensywy. Dołóż do tego, że dla takiej Chojniczanki taki sparing to jest jednak prestiż i pretekst żeby śpiąć poślady i zapierdalać na dupach i robi się wynik.

Osobiście nie jestem fanem takiego wprowadzania młodzieży - na zasadzie rzucę 11 młokosów na seniorów i niech sobie radzą. Z drugiej strony rozumiem logikę - to takie "survival of the fittest", sprawdzian charakteru. Mięczak się położy i stwierdzi, że bez dobrych partnerów nie ma z kim grać, ale kozak będzie miał dodatkową motywację i będzie chciał brać grę na siebie, przewodzić drużynie. Takie granie ma mniejszą wartość edukacyjną dla młodych piłkarzy niż przy asekuracji ludzi z pierwszego składu, natomiast pozwala ocenić, który chłopak ma mentalność sportowca, a który łatwo się łamie i na boisku będzie bał się własnego cienia.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując