Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2014, 20:53
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy tak samo ci co kochają WOŚP bo ich sprzęt uratował życie ich rodzinie/znajomym to myślą o NFZecie i politykach. "Achh kocham Tuska i NFZ bo moje dziecko miało zaszczyt być uratowane przez sprzęt, który zakupił Fundusz, bo Tusk był łaskaw z budżetu przeznaczyć pieniądze na NFZ"
Dziwne myślenie. By wam WOŚP nie pomógł to by pomógł NFZ, no chyba, że brak działania WOŚP = śmierci setek Polaków bo na maszyny braknie. To jest jak podpisanie cyrografu z diabłem. Pomogli, ratują życie więc cicho, nie dociekamy czy ta orkiestra w ogóle ma sens, czy się opłaca. Każdy rząd też kochacie bo utrzymuje z WASZYCH pieniędzy NFZ?
Zrozumcie to, płacicie drugi podatek i tyle. Równie dobrze można zacząć robić zbiórki na każda inna działalność, która finansowana jest z budżetu państwa i cieszyć japy, że dzięki nam to Jasiu w szkole siedzi przy nowej ławce, że dzięki nam żołnierz w Afganistanie ma kilka sztuk amunicji. Tak czy siak to wszystko się stanie, szkoły nie upadną dlatego, że nie maja jałmużny w postaci 50 mln zł (bo znowuż w skali tego jaka kasa idzie na oświatę to te 50 mln to będa sprawy groszowe), wojska też te 50 mln nie zbawi a tym bardziej jeśli chodzi o życie to wątpię aby NFZ sobie pozwolił na to żeby w przypadku braku WOŚP nie kupować aparatury ratującej życie ludzi.
Zwykły pic na wodę i manipulacja.
I skoro sądzicie Owsiak musi ratować życie waszych bliskich to na co wy czekacie? Idźcie z bronią na sejm bo chyba czas najwyższy jeśli oni przestali dbać o nas?
Fajnym paradoksem jest to, że np Szpen lizodup Tuska jest w potrzasku (nawet o tym nie wie). Bo musi kochać Owsiaka za pomoc ale z drugiej strony jest to przyznanie, że skoro Owsiak musiał pomóc bo państwo słabe to jest to wina rządu/ów, które bez 50 mln z WOŚP życia by nie ratowało. No ale te rządy też jakoś kocha hihi

A tu ode mnie kolejny pomysł skąd brać kasę np na NFZ. Dobrym pomysłem jest kara śmierci:
http://narodowcy.net/polska/8844-mil...e-trynkiewicza

Nie wiem na ile kwoty prawdziwe ale nawet przeznaczyć na taką ....ę 100 000 zł to szkoda pieniędzy i chyba jest więcej potrzebujących. Najlepsze jest jedno. Hoduje się takiego s....ysyna bo on ma prawa, to też człowiek a później wyjdzie na wolność i zrobi to samo. Czyli Państwo broni prawa gwałcicieli i morderców żeby mieli prawo ponownie gwałcić i zabijać. Przypadek? Nie sądzę, pojebane standardy europejskie gdzie ważniejszy jest bandyta od uczciwego człowieka.

10 znaków
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....