Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2014, 11:55
rutek napisał(a):Wyświetl post
Dobry transfer, nie jest to z pewnością żaden ślepy strzał. Ciekawi mnie tylko skąd oni wzięli tę jego statystykę, że "w swoim ostatnim klubie – Gaziantepspor w ośmiu spotkaniach strzelił 4 bramki oraz zaliczył jedną asystę.". Ktoś to może zweryfikować?
W Pucharze Turcji dołożył występ i trzy bramki do tego, co miał w lidze - 7 spotkań, 1 bramka (z Fenerbahce) i 1 asysta.

Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Jak Czekaj będzie zdrowy (marnie to widzę) to może być lepszy niż Jovanovic.
W tej rundzie liczyłem zobaczyć Jovanovicia na DP, bo na stoperze ma jeden feler, który trenerzy rozszyfrowali pod koniec rundy - fatalnie ustawia się do górnych piłek. Niestety nie zanosi się na to, żebyśmy go w ogóle zobaczyli w barwach Wisły na wiosnę...

Też jestem ciekaw jak radziłby sobie Czekaj kierowany przez Głowackiego, bo problemem Czekaja zawsze było ustawienie i współpraca z partnerem, może Głowacki dałby radę go ogarnąć w tym względzie.

Inna opcja, którą chciałbym zobaczyć to Uryga na środku obrony. Gość ma moim zdaniem lepsze papiery na granie niż Czekaj. Jak na defensywnego zawodnika jest całkiem zaawansowany technicznie, do tego ma imponujące warunki fizyczne. Dla mnie to materiał na bardzo dobrego piłkarza, przynajmniej w skali ligowej, a może nawet na coś więcej.

Co do Stilicia, to wydaje mi się, że nikt nie podkreślił tu jeszcze jednej istotnej rzeczy. Bośniak zrezygnował z dobrego kontraktu żeby dla nas grać. Oczywiście motywacją nie jest jakaś miłość do Wisły, tylko chęć powrotu do najwyższej formy, ale i tak oznacza to, że pozyskaliśmy zawodnika, który jest zdeterminowany, żeby pokazać się z dobrej strony, a nie kogoś, kto myśli, że jak tu przyszedł, to złapał Pana Boga za nogi.

EDIT: W ramach ciekawostki. Jesienią pisano, że Elsner jest przymierzany do Wisły - właśnie z zakontraktowania go zrezygnowała Arminia Bielefeld (dolne rejony 2. Bundesligi), bo był dla nich za drogi.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 23.01.2014 o godz. 12:11.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując