Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2014, 00:38
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Wszystko ładnie ,pięknie,tylko odnosisz się nie do tego co nie trzeba nie odnoszę Jak słusznie cytujesz , rzeczywiście nieprawdą jest ,żeby Piotrowicz wsadzał opozycjonistów do więzienia , i w tym się pomyliłem w tamtej rozmowie i za to przeprosiłem . I nie kwestionuje tego teraz ,co próbujesz mi zarzucić ,tylko pisze ,że gdyby taki ktoś jak Piotrowicz ,który był w PZPR ,dostawał w tamtym czasie odznaczenia i na tym przykładzie formułował zarzuty wobec opozycjonisty i byłby dziś w PO czy SLD ,to byłby dla was "komuchem". Nie pisałem ,że dla Ciebie jest bohaterem ,bo rzeczywiście pisałeś dosyć krytycznie o nim , ale taki Drozd pisał o nim jak o bohaterze ,który rzekomo celowo sporządzał tak nieudolny akt oskarżenia ,żeby nie przeszedł przez jakieś tam struktury prokuratury. Wybacz ale ja w takie bajeczki nie wierzę.
Dziecko zastanów się więc o co ci właściwie chodzi Masz do mnie pretensje, że niby wg ciebie nie jestem obiektywny, następnie kiedy zamieszczam ci naszą polemikę sprzed kilku dni wyjeżdżasz z tekstem, że "odnoszę się nie do tego co trzeba" zarazem dostrzegając, że jednak krytykowałem Piotrowicza... więc może jednak to z tobą jest coś nie tak Tym bardziej, że próbujesz się bawić w jakiegoś wróża, czy jasnowidza sugerując, jakbym się zachował wobec członka PO czy LSD mającego w swoim życiorysie członkostwo w nieboszczce pzpr...
Chłopcze pzpr była z gruntu złą formacją, która została ustanowiona przez sowieckiego okupanta. Sprawowała pieczę nad tym, abyśmy się od tego zwierzchnictwa i zależności nie wyrwali. To ta formacja i jej działacze, członkowie są odpowiedzialni za całe zło prl-u, za wszelkie zbrodnie popełnione przez milicję i służby specjalne, a także za nasze zacofanie gospodarcze i ekonomiczne. Jednak wina nie rozkłada się tutaj równo pomiędzy działaczy i członków tej partii. Mało tego potrafię dostrzec pozytywną przemianę części z tych ludzi, którzy rzucili legitymacją partyjną i stanęli po stronie rodaków (w "Solidarności" była znaczna ilość takich osób), lecz tutaj cezurą jest (jak słusznie wspomniał serek.c2) data wprowadzenia stanu wojennego (stąd też moja krytyka Piotrowicza, który nie rzucił legitymacją i określenie go oportunistą). Z racji profesji, którą się zajmuję znam przypadki działaczy tej komunistycznej partii, którzy jednak w obliczu tak krytycznego wydarzenia potrafili się wówczas prawidłowo zachować (I sekretarz POP PZPR ZPH w Bochni - filii HiL - Jan Klassa dostał wyrok 3 lat więzienia za poparcie strajku w zakładzie po wprowadzeniu stanu wojennego) i w swoich publikacjach Ich postawy nie pomijam, wręcz przeciwnie podkreślam, aby ukazać, że można było zachować twarz.
LSD w prostej linii jest pogrobowcem komuny stąd też moja chroniczna niechęć do tejże formacji, czerpiącej zresztą po pzpr nie tylko ideologię, ale również majątek, a przede wszystkim próbującą zakłamywać historię i wciąż stającą w obronie funkcjonariuszy "zbrojnego ramienia" nieboszczki partii.
Przede wszystkim jednak krytykuję i zwalczam (a przynajmniej staram się na ile mogę) ludzi, którzy pozostali w swej mentalności partyjnej i bezpieczniackiej, łagodnie przepoczwarzyli się z "zagorzałych komunistów" w "zatwardziałych kapitalistów" i tworząc własne koterie, kliki, klany i mafie pasożytują do dnia dzisiejszego w każdej praktycznie dziedzinie naszego życia od edukacji, kultury, środków masowego przekazu po ekonomię i gospodarkę. Znakomicie to pokazują (na razie na przykładzie mediów) autorzy książki "Resortowe dzieci".
Dlatego też być może dla osób, które od tego środowiska się odcięły jestem nieco łagodniejszy.

A w co wierzysz Chyba w nic, skoro nawet w Boga nie wierzysz. A wiesz g...o, skoro zamykasz oczy na fakty, jak w przypadku przytoczonego przeze mnie artykułu o Ryfińskim, gdzie twoją jedyną konstatacją jest to że "lustruję" jednego z twoich idoli. Chłopie przede wszystkim nie masz pojęcia co to jest lustracja, skoro takie bzdury wypisujesz. Mało tego skoro uważasz że lepiej aby wyborcy o takich faktach z życia osoby publicznej, polityka, nie wiedzieli to znaczy, że jesteś idiotą, który woli pozostawać w niewiedzy i chce być okłamywany.
Poniżej masz pretensję o to, że niby "badam gorliwie przeszłość tylko jednej strony"... Pół żartem, pół serio mógłbym ci odrzec, że owszem sympatyzuję z jedną ze stron sporu politycznego, czego nigdy nie kryłem, trudno więc abym próbował deprecjonować stronę którą popieram... choć wbij to sobie to głowy, że popieram tę stronę właśnie dlatego, że na tyle sprawy Rodziny, Wiary, Tradycji są dla niej ważne, że ktoś taki jak A. Ryfiński (grożący i próbujący zgładzić swego Ojca, określający mianem "bohomazu" skarb narodowej kultury i świętość dla ludzi wierzących, szydzący z wiary i patriotyzmu) nie miałby w niej prawa bytu!!! A teraz rusz d..ę i poszukaj w PiSie kogokolwiek kto groziłby śmiercią własnemu Ojcu... a będę wówczas (w przeciwieństwie do twojej postawy obecnie) równie oburzony, jak i ty.

AS82 napisał(a):Wyświetl post
[...] Co do lustrowania kogoś ,to rzeczywiście dziwne jest ,że badasz gorliwie przeszłość tylko tej sceny politycznej , czy tych środowisk ,które cie nie dotyczą. Piszesz ,że sprawdzasz ,żeby wyrobić sobie zdanie na temat osób ,żeby wiedzieć na kogo głosujesz, przecież i tak byś nigdy w życiu nie zagłosował na takiego Ryfińskiego czy kogoś podobnego. Także gromadzisz te materiały ,żeby mieć zawsze w pogotowiu coś ,żeby opluć kogoś z konkurencji ,bo gdyby tak było ,ze badasz te sprawy aby sprawdzić tego na kogo głosujesz to z tą logiką powinieneś zacząć od osób które popierasz czyli np od Kaczyńskiego . No ale tego jakoś nie robisz , i dodatkowo w jego przypadku zamiast szczegółowej kwerendy , podajesz dość wątpliwej wiarygodnośći informację że "walczył z komuną".
Chłopcze ty naprawdę bez pojęcia jesteś. Naprawdę nie potrafisz podejść do biblioteki sięgnąć po książkę... ba wklepać w google na internecie hasło Kaczyński (czy Jarosław czy Lech) i zapoznać się z faktami We wszystkim trzeba cię wyręczać

http://www.encyklopedia-solidarnosci...Kaczy%C5%84ski

http://www.encyklopedia-solidarnosci...Kaczy%C5%84ski

Naprawdę przestań się wreszcie kompromitować!
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 23.01.2014 o godz. 00:43.