Stonowane wypowiedzi?

A najlepiej brak wypowiedzi. Wtedy wszyscy lubią i klepią po plecach, wiesz jak się takie zachowanie nazywa? Jestem bardzo dumny z tego, że porównujesz moją postawę do postawy Macierewicza w sprawie wyjaśnienia śmierci dwóch prezydentów i prawie 100 najważniejszych Polaków. A cel? Jest prosty, pobudzić do myślenia, owijaniem w bawełnę tego się nie osiągnie.
obsequium amicos, veritas odium parit
emj10 napisał(a):

Dlatego mimo wszystko Drozd jest pożyteczny w tym temacie w swoim działaniu propagandowym, bo zohydza innym PiS ile wlezie.
...głosowanie na PiS, tak samo jak na PO to dla mnie głupota i czysta abstrakcja.
|
Sołtysie, tym którzy dali się wydymać, każdy kto o tym fakcie wspomina wydaje się ohydny. Pytanie czy wydymany zrozumie, że bardziej powinien mieć pretensje do dymających niż do tych, którzy o fakcie dymania przypominają. Dlaczego? Ano z faktu, że nikt o dymaniu nie wspomina nie wynika w żaden sposób, że nie został wydymany. Jedyne co wydymany zyskuje to możliwość łatwiejszego oszukiwania samego siebie, że nikt go nie wydymał.
Można tak przez jakiś czas, ale dymający nie zniknęli, dymają bez przerwy i wtedy jedyne wyjście to albo się zbuntować albo polubić bycie dymanym, albo starać się przeskoczyć z bycia dymanym na bycie dymającym. Jak to zrobić? Ano trzeba wciskać, że nikt nikogo nie dyma. Zgadza sie sołtysie?
ps. Panie moderatorze nie mam żadnej satysfakcji z ukarania bluzgających, natomiast naprawdę mnie dziwi że "post bluzg" mimo przyznania za niego sankcji nadal jest w niezmienionej formie.
Może po to, by inni zauważyli za co można dostać osta? (FraMat)
Mam tłumaczyć dlaczego? Czy mogę zatem oczekiwać stosownej korekty? A nie chciałem dopominać sie porządku w stosownym temacie żeby nie robić afery z dupereli. Naiwnie licząc że skrupulatność z jaką traktowane są moje wpisy jest taka sama w stosunku do innych.
Obydwie strony otrzymują ostrzeżenia. Niedługo pewnie wystarczy na bana. Nadal proponuję uwagi do moderacji zamieszczać w Uwagach do moderacji. Bo będą osty a potem bany (FraMat)