AS82 napisał(a):

I nie kwestionuje tego teraz ,co próbujesz mi zarzucić ,tylko pisze ,że gdyby taki ktoś jak Piotrowicz ,który był w PZPR ,dostawał w tamtym czasie odznaczenia i na tym przykładzie formułował zarzuty wobec opozycjonisty i byłby dziś w PO czy SLD ,to byłby dla was "komuchem". Nie pisałem ,że dla Ciebie jest bohaterem ,bo rzeczywiście pisałeś dosyć krytycznie o nim , ale taki Drozd pisał o nim jak o bohaterze ,który rzekomo celowo sporządzał tak nieudolny akt oskarżenia ,żeby nie przeszedł przez jakieś tam struktury prokuratury. Wybacz ale ja w takie bajeczki nie wierzę.
|
Zrozum że facet odmówił brania udziału w procesach politycznych, za co został przeniesiony na prowincję. Gdzie jedyny polityczny akt oskarżenia sporządził w ten sposób, że sąd oskarżonego uniewinnił. Czy zrobił to celowo czy tak mu wyszło nie ma najmniejszego znaczenia, fakt jest taki że w przeciwieństwie do twoich pomówień dzisiejszy senator PiS nikogo z opozycji do więzienia nie wsadził, trudno ci w to uwierzyć ale takie są fakty. Czy to akt bohaterstwa? Może nie bezprzykładny ale moim zdaniem w jakimś stopniu na pewno. Bo być opozycjonistą wśród innych opozycjonistów i ryzykować szykany jak się wpadnie to bohaterstwo, ale sprzeciwić się otoczeniu w którym sie funkcjonuje ryzykując nie wiadomo jaką reakcję to również dowód posiadania własnych przekonań i zdolności ich obrony. Czy to bohaterstwo? Uważam że tak. A medal na okrągły jubileusz pracy zawodowej dostaje każdy, tyle że "zasłużeni" złoty a on o ile sie nie mylę brązowy, czyli najniższej rangi. To też o czymś świadczy.
Ktoś z taką biografią nie miałby prawa załapać się o SLD ani do PO.
Jaroo1 napisał(a):

Jakie 9 razy więcej, weź się naucz liczyć bo trochę wstyd jak na eksperta od katastrof, ekonomistę i moralizatora. Ja ciebie nie chcę moralizować tylko mi wstyd za takich ludzi jak ty, że musi polska ziemia nosić takie gnidy.
Jesteś efektem ubocznym polityki czyli takim wypierdkiem, który się za bardzo wciągnął w tą grę polityczną i medialną i broni swoją osobą wszystkiego co powie święta gazeta, a w tym wszystkim nie przeszkodzi nawet kłamać i być hipokrytą. Nie wiem jak takie pajace jak ty i twoi lewicowi rywale z tego forum mogą w lustro spojrzeć.
|
Zniknął mój post odnoszący się o tych dość celnie obrazujących poziom niektórych użytkowników tego forum,
wypocin.
Oczekiwał bym raczej czerwonej czcionki panie moderator, a nie zamiatania pod dywan. No chyba, że pseudo obiektywni mają monopol na bluzgi.
Panie Drozd
Pana oponent otrzymał kolejne ostrzeżenie za "poziom wypowiedzi".
Gdyby Pan sprawdził to by Pan zauwazył.
Teraz co do spraw formalnych
Przy każdym poście jest taki znacznik:
oznaczający: powiadom o złym poście.
Wystarczy kliknąć zamiast w temacie politycznym pisac uwagi do moderacji i do użytkowników.
Temat "Uwagi do moderacji" jest w innym miejscu.