|
Wszystko ładnie ,pięknie,tylko odnosisz się nie do tego co nie trzeba . Jak słusznie cytujesz , rzeczywiście nieprawdą jest ,żeby Piotrowicz wsadzał opozycjonistów do więzienia , i w tym się pomyliłem w tamtej rozmowie i za to przeprosiłem . I nie kwestionuje tego teraz ,co próbujesz mi zarzucić ,tylko pisze ,że gdyby taki ktoś jak Piotrowicz ,który był w PZPR ,dostawał w tamtym czasie odznaczenia i na tym przykładzie formułował zarzuty wobec opozycjonisty i byłby dziś w PO czy SLD ,to byłby dla was "komuchem". Nie pisałem ,że dla Ciebie jest bohaterem ,bo rzeczywiście pisałeś dosyć krytycznie o nim , ale taki Drozd pisał o nim jak o bohaterze ,który rzekomo celowo sporządzał tak nieudolny akt oskarżenia ,żeby nie przeszedł przez jakieś tam struktury prokuratury. Wybacz ale ja w takie bajeczki nie wierzę.
Co do lustrowania kogoś ,to rzeczywiście dziwne jest ,że badasz gorliwie przeszłość tylko tej sceny politycznej , czy tych środowisk ,które cie nie dotyczą. Piszesz ,że sprawdzasz ,żeby wyrobić sobie zdanie na temat osób ,żeby wiedzieć na kogo głosujesz, przecież i tak byś nigdy w życiu nie zagłosował na takiego Ryfińskiego czy kogoś podobnego. Także gromadzisz te materiały ,żeby mieć zawsze w pogotowiu coś ,żeby opluć kogoś z konkurencji ,bo gdyby tak było ,ze badasz te sprawy aby sprawdzić tego na kogo głosujesz to z tą logiką powinieneś zacząć od osób które popierasz czyli np od Kaczyńskiego . No ale tego jakoś nie robisz , i dodatkowo w jego przypadku zamiast szczegółowej kwerendy , podajesz dość wątpliwej wiarygodnośći informację że "walczył z komuną".
|