Wyświetl pojedynczy post
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2014, 11:23
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Oburza to, że wszędzie trąbią że zbierają kasę na sprzęt dla chorych, a są na tyle bezczelni, że zabierają z tej kasy 10 razy tyle co przeciętny Polak, który tą kasę wpłaca, zarabia. Niech powiedzą ze zbierają na sprzęt i 12 tysięcy co miesiąc dla Owsiakowej. Nie mówiąc o spędzie w wakacje i reszcie żyjących z ofiarności ludzi. To przecież żebrzący pod kościołem jest bardziej uczciwy.
A co nie zbierają ? Ponad 95% zebranych pieniędzy trafia na cele statutowe ,co jest chyba najwyższym wynikiem wśród wszystkich tego typu fundacji , a na pewno najwyższym wśród fundacji operującymi tak ogromnymi środkami . I dzieje się tak pomimo tych wszystkich kłamliwych ataków,zaniżających te statystyki ,piszących ,że Owsiak zabiera połowe dla siebie itd. Wole dać na pensję Owsiakowej , bo wykonuje ona przynajmniej pożyteczną pracę ,a takto musze dawać pośrednio w podatkach na takie same pensje dla takich debili jak Macierewicz cz Pawłowicz... Pozatym świetnie opisałeś rzeczywistość "żebrzący pod kościołem", tak właśnie wygląda relacja tej instytucji do ludzi biednych w Polsce.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
AS zawiodłeś mnie. Mówisz, że ciebie nie rajcuje to lustrowanie a jakoś masz wiedzę na temat jakich Rydzyków czy innych. Jak cie to nie interesuje to po .... czytasz i po .... przytaczasz? Zdecyduj się, albo się w to nie bawisz i przestań o tym mówić albo rób to co robisz teraz.
I zajebiście, że bronisz takiego pojeba jakim jest Ryfiński. Dla ciebie to nie ma znaczenia czy komuch, czy świr, czy morderca, czy pedofil, czy może zabijał Polaków w czasie II wś, co nie? Przecież każdy ma jakieś swoje życie prywatne. Ba, nawet Hitler byl w sumie spoko i nie ma co mu wypominać tej II wojny, nie? Było minęło i zamiast się skupiać na głupich szczegółach i babrać się w życiorysie to lepiej dostrzec to, że ładnie malował, że miał osobowość przywódcy.
Ja nigdy nie zrozumiem lewaków. Gdzie wy macie rozumy i jakąś elementarną godność ;/ A później wyskakujesz z księżmi pedofilami. To według twojej logiki .... cie to obchodzi co ksiądz robi w prywatnym życiu? Po co w ich życiorysach grzebiesz?
Trzeba mieć nie po kolei w głowie żeby takie rzeczy jak ty wypisywać bo to się kupy nie trzyma. Pedofile źli ale jak lewak i gnębi ojca to spoko, niech sobie będzie posłem i niech dziś prawi morały ludziom, że np przemoc zła, że się brzydzi przemocą.
Ahh, zresztą, nie dogadamy się i tylko można to skomentować tak "raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę"
PS I skończ pieprzyć, że jesteś obiektywny i anty PO-PiS-TR-SLD itd. Jesteś lizodupem lewaków.
No nie rajcuje mnie ta zabawa w lustrację , jak posiadam jakieś informację na czyiś temat ,to raczej zachowuje je dla siebie i nie pisze tutaj w co drugim poście ,kto to co zrobił ,lub co zrobił czyiś ojciec 50 lat temu. Chciałem się chwilę "pobawić" w takiego lustratora jak wy i póki co żadnej mi to radości mi to nie sprawia ,pytanie czy na moje pytanie zlustrujecie też ludzi ,którzy są z waszej bajki? Chyba się na to nie zanosi...
Może i Ryfiński jest pojebem ,ale nie wiem czemu w jego kontekście piszesz np. że jest mordercą czy pedofilem , bo takie zarzuty wobec niego nie padły i są to zarzuty które są uważane za przestepstwa ,więc nie wiem czemu się mam do nich akurat odnosić . To tak jakbym napisał ,że nie obchodzi cie czy Kaczyński jest mordercą czy pedofilem?...Co do babrania się w życiorysie ,to rzeczywiście nie rozumiem tej pasji sprawdzania wszystkiego ,kto miał jakiego dziadka, brata ,to jest dla mnie jakaś obsesja ,i do tego dochodzi jak mniemam taka wewnętrzna satysfakcja i pałanie się tym co ktoś zrobił złego , w czym popełnił błąd. I nie porównuj tu postaci Hitlera ,bo to się ma nijak do lustrowania np. Andrzeja Turskiego.
Wyskakuje do księży pedofilów ,bo tak jak pisałem ,pedofilia jest przestępstwem i to że to jest jego "życie prywatne" czy nie , nie ma tutaj żadnego znaczenia ,chyba proste ?
Nie wiem czemu mnie wyzywasz co chwile od lewaków ,bo jak sądzę mam całkiem umiarkowane poglądy żyjąc w podobno cywilizowanym kraju europejskim w XXI wieku. Takie poglądy jakie mam z powodzeniem od 30,40 lat są w zachodniej Europie normą, ba w nawet wielu kwestiach porównując się z zachodem ,jestem konserwatywny . A to że tak uważasz ,wynika ze specyfiki polski ,że jesteśmy już chyba ostatnim skansenem Europejskim ,w którym za głównego regulatora spraw społecznych występują nadal goście ,którzy mówią ,że są przedstawicielami Boga i należy ich w każdej kwestii słuchać. Już pomijam fakt ,że instytucja ta ,która jest maksymalnie karna wobec swoich owieczek , żyje w sposób maksymalnie liberalny, jest poza całkowitą kontrolą personalną czy finansową ,nie odpowiada przed nikim i bardzo często nie odpowiada też przed prawym karnym.