Wyświetl pojedynczy post
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2014, 18:31
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
AS, a czy nietolerancja nie może oznaczać patriotyzmu? Abstrahując od tego, że w Polsce pedalstwo jest tolerowane - nikt ich nie bije, nie zastrasza, mamy posła geja i nikt mu krzywdy nie robi, nikt nie tworzy jakichś list pedałów w celu ich eliminacji itp. Wam się tolerancja myli z jakimś zaślepieniem totalnym. To, że tolerujemy pedałów nie oznacza, że musimy im się podporządkowywać, że musimy chwalić to zboczenie, że musimy się zgadzać na związki partnerskie i adopcje dzieci przez nich.
Z tego co wiem tak samo ty tolerujesz religię katolicką ale nie zgadzasz się z nią.
Wracając do myśli przewodniej. Czy nietolerancja nie może być związana z patriotyzmem? Przecież sama wojna i przelewanie krwi za Ojczyznę wiąże się z nietolerowaniem wroga.
Tak samo jest w tym przypadku. Uważamy, że w Polsce będzie dobrze jeśli nie przyjmie jakichś spaczonych wartości, które opanowały Europę zachodnią i dlatego sprzeciwiamy się terrorowi takich osób i ich spojrzeniu na te sprawy. I to można nazwać patriotyzmem bo skoro ktoś walczy z patologią i chorobą żeby nie opanowały Polski to jak to inaczej nazwać? Działasz na korzyść Kraju = jesteś patriotą.
Wam ? Ja naprawdę pisze w liczbie pojedynczej
No właśnie mi się wydaje ,że sytuacja homoseksualistów,czy innych mniejszości w Polsce, nie jest taka fajna jak opisujesz , raczej muszą się ukrywać ,bo mogą się narazić na to ,że ktoś na nich napluje lub ich pobije. Oni się nie domagają ,żeby tak jak piszesz ,rozsiąść się na salonach i dyktować warunki gry , oni raczej się znajdują w Polsce na poziomie takim ,żeby wyjść spod buta. Tylko każda taka sygnalizacja z ich strony ,że istnieją ,jest traktowana przez Ciebie jakby to był z ich strony dyktat. Ja sam nie jestem zbytnio zachwycony jak oglądam Grodzką ,też jestem przeciwny aby homoseksualiści adoptowali dzieci , ale uważam ,że każdemu człowiekowi , jeśli nie krzywdzi innych, należy się przestrzeń do życia i szacunek za to ,że jest człowiekiem.

Jak dla mnie nie ma w ogóle żadnego związku między patriotyzmem a nietolerowaniem kogoś .Nietolerować to mogłeś Niemca ,który wszedł z karabinem w 39 roku i zabijał niewinnych ludzi , natomiast czemu mam nietolerować kogoś tylko dlatego ,że taki jest (takim go stworzył Bóg) i jeszcze podpinać to pod jakąś postawę patriotyczną ? To jest dla mnie szkodliwe usprawiedliwianie swojej nienawiści do kogoś swoim rzekomym patriotyzmem .