Wyświetl pojedynczy post
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2014, 19:01
Odniosę się do jednego:

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Kim w ogóle jest ten Stolarski?

Przypomnę, że swego czasu też był taki jeden odważny, co myślał że zawojuje cały świat bo ma ''talent''. Też były po nim płacze, lamenty. A niech mi ktoś przypomni gdzie teraz gra ten utalentowany Sebastian Leszczak..?
No więc Stolarski zdecydowanie nie jest Leszczakiem.
Nie do porównania podejście do zawodu, charaktery, wreszcie skala talentu - leszczak miał większy talent i kompletnie wyjebane. Jeśli ktoś zaglądał do Jakuzy to wiedział, co miał w głowie.

I druga sprawa - Jirsak vs Mączyński. Kiedyś (jakieś trzy sezony temu) zwracałem uwagę na to, jak foruje się najemników. To jest głębszy problem Wisły i można budować okrągłe zdania o tym, że zagranica jest gwarancją wyszkolenia a transfer jest inwestycją. Mączyński też miał problemy pozaboiskowe i nie dziwi, że wybrał kasę w Chinach - ale to nie przeczy temu, że skalą talentu bił na głowę zalęknionego Czecha.

Wiem, że jest jakiś procent (promil?) ludzi na tym forum, którzy pamiętają mistrzowski skład z 1978 i wiem, że jest rzesza ludzi na tymże forum, którym nawet dziesięciu guerrierów naraz w naszych barwach by nie przeszkadzało. Ja nie przychiodzę na Wisłę od lat żeby fetować średnich wyrobników zza siedmiu mórz.

A Paweł da sobie radę, bo to poukładany chłopak. I ma Wisłę w sercu, tak jak Arek, Sobol, Brożki i Małecki. Wolę taką wiślacką Wisłę niż prawie polski real.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując