Wyświetl pojedynczy post
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2014, 18:39
Widzę, telenowela ciągnie się dalej.

Troszkę nie rozumiem, za co niektórzy mają pretensję do Smudy? Za to, że bez owijania w bawełnę powiedział, że Paweł póki co nie nadaje się na poziom Ekstraklasy? A co miał mu to w pięknych słowach opowiedzieć? Kim jest Smuda trenerem czy krasomówcą? Powiedział to co każdy dobrze wie. Każdy z was zna Smudę nie od dziś, każdy wie że mówi to co mówi ale nie rozumiem o co ta cała afera?

''Jak nie podpiszesz idziesz do rezerw"? - może o to, o to "zaściankowe' myślenie? No to ciekawe, jakbyście to Wy byli na miejscu Smudy i dzień wcześniej rozmawiali z zawodnikiem, który mówi ''chcę tu zostać, rozwijać się i grać'' a na drugi dzień zmienia swoją decyzję bo się czuje urażony tym co trener mówi w wywiadzie.. Nie poniosłyby Was nerwy?

Popieram Smudę (mimo, że nie darzę go zbytnią sympatią) ale po raz kolejny pokazuje, że za jego rządów w tym klubie nie mam i nie będzie zgody na zmanieryzowane gwiazdeczki, masz charakter czy jesteś płaczek i pod pretekstem braku kasy, braku szans i siedzenia na ławce uciekasz z klubu?

Albo ma się ten charakter i przysłowiowe jaja na miejscu zaciska się zęby i udowadnia się trenerowi, że jednak jest się lepszym zawodnikiem i że na tą grę w Ekstraklasie się zasługuje. Niby chce być strasznie dojrzały, podejmować ważne decyzję a w tym momencie zachowuje się jak rozkapryszony dzieciak, który zarzuci focha, tupnie nogą i się obrazi.. WALCZ, TRENUJ, ZAPIERDALAJ!

Kim w ogóle jest ten Stolarski?

Gość, który kilka razy prosto kopnął piłkę, przez media i ''ekspertów'' okrzyknięty talentem? Nie dostawał szans na pokazanie tego talentu? - Dostawał! I jakoś na tle Burligi z którym konkuruje o miejsce w składzie nie wywyższał się pond stan.

Przypomnę, że swego czasu też był taki jeden odważny, co myślał że zawojuje cały świat bo ma ''talent''. Też były po nim płacze, lamenty. A niech mi ktoś przypomni gdzie teraz gra ten utalentowany Sebastian Leszczak..? Bayern Monachium, Inter Mediolan.. Nie! Garbarnia Kraków, testy w Grudziądzu a teraz sprawdzany przez kolejnego potentata - Kolejarz Stróże.

Czy Stolarski myśli, że miejsce w składzie Lechii Gdańsk dostanie za darmo, tam nie będzie musiał walczyć o skład? Rozumiem, że znając całą sytuację Deleu i Qualembo położą się i oddadzą miejsce Stolarskiemu..

Nie on pierwszy nie ostatni ma wyjebane na klub-matkę.
Nie płakałem jak odchodził Wilk, który też pokazał że nie ma jaj i nie będę płakał jak odejdzie Stolarski - junior, który kiedyś zrozumie jak błąd popełnił.

Niech biega teraz za karę dookoła Błoń przez całą wiosnę do końca kontraktu, mam nadzieję, że w III lidze też nie pogra.

Co do Bednarza, któremu też się obrywa standardowo. Bednarz zrobił wszystko to na co pozwalały mu finanse, nic więcej nie mógł zrobić, no chyba że ktoś liczył, że zaciągnie kredyt w banku byle przebić ofertę innych klubów. Mamy budować kolejne kominy płacowe zaczynając od juniorów?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując