Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2014, 13:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No to skoro u nich można naszego piłkarza przebudować, to u nas można tym bardziej. Zwłaszcza jeśli zaczniemy wcześniej.
Wybacz, ale nadal nie widzę dlaczego u nas powinniśmy hołubić skansen, zamiast wprowadzać wzorce z zachodu. Może być to działanie długoterminowe, ważne żeby wreszcie zacząć.
Okej, rozumiem o co chodzi. Ja oczywiście też docelowo chciałbym model zachodni. Ale ja wiem jak to u nas wygląda. Na zachodzie buduje się stadiony na tyle miejsc, na ile jest popyt, a jak popyt rośnie za szybko to się reguluje ceną. U nas przychodzi na mecze 10 tysięcy to buduje się stadiony na 40 tysięcy i podwyższa cenę biletów. Na zachodzie buduje się system wysuwania murawy, spod stadionu, żeby poza dniem meczowym dostawała więcej światła. U nas buduje się stadion na którym trzeba chyba mech zasadzić, bo wszystko inne zdechnie. Na zachodzie instalacja do podgrzewania murawy zaczyna pracować w listopadzie, przestaje gdzieś w marcu - kwietniu. U nas jak odpalą instalację dwa tygodnie przed startem rundy wiosennej, to są dumni i wysyłają do prasy maile "a nam już trawa rośnie". Żyjemy w kraju kombinatorów i drobnych cwaniaczków, którzy nie mają pojęcia o prawdziwym biznesie. Jeżeli w ten sam sposób mają wdrażać programy pracy z zawodnikami, to ja już wolę chyba ich nie wdrażać - mówimy o ludzkim zdrowiu.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując