Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2014, 13:17
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Nie znajdę teraz tego, ale czytałem kilka artykułów na ten temat, gdzie piłkarze, jak i przedstawiciele zachodnich klubów mówili o tym wprost - że oni zawodnika z Ekstraklasy zaczynają budować fizycznie od zera i dlatego mniej gra w pierwszym sezonie i w grę wchodzi nie tylko sama sfera pracy na treningach, ale także specjalna suplementacja diety, rozwój tkanek mięśniowych, zmiana wydolności, poprawa koordynacji.
No to skoro u nich można naszego piłkarza przebudować, to u nas można tym bardziej. Zwłaszcza jeśli zaczniemy wcześniej.
Wybacz, ale nadal nie widzę dlaczego u nas powinniśmy hołubić skansen, zamiast wprowadzać wzorce z zachodu. Może być to działanie długoterminowe, ważne żeby wreszcie zacząć.

Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Smuda jaki jest każdy widzi. Nie lubię jego bełkotu, nie z każdą jego decyzją się zgadzam. Nie chciałem Smudy w Wiśle, kiedy szykowała się ta zmiana. Ale do diabła, to nie chodzi o to, że dzięki niemu liczymy się w walce mistrzostwo. To chodzi o to, że nam realnie groził spadek, a on zrobił z tego składu drużynę, na którą czasem nawet zdarzy mi się patrzeć z przyjemnością. Z budżetem na minusie, grzebiąc w śmietniku, rozdając piłkarzy na prawo i lewo - nie z chęci, a finansowej konieczności. Cholernie mnie w....ia, że teraz jeden z drugim będzie opluwał jego naprawdę dużą pracę, bo jakiś gówniarz strzelił focha.
I tu się w pełni zgadzamy!

Za dużo szumu o gościa, który nic nie pokazał.

wiertar napisał(a):Wyświetl post
hipotetycznie patrząc:

Stolarski dziś do legii za 100 tyś euro --------> Stolarski po dwóch latach odchodzi z legi do Rosji/niemiec/włoch za 3mln euro. legia Zarabia na tym około 2,5mln euro odliczając pensje czyli 25 razy więcej niż wydali

czyli jak by nie patrzeć to Legia była by bardziej zadowolona z tego transferu.... a w takich okolicznoścach nie jest
;-)
Podobno proponowali nam czterysta, a jemu milion za podpis. Jeśli to prawda, to margines zysku mieli o wiele mniejszy. Wystarczyłoby wynegocjować dodatkowo procent od następnego transferu...
Wiesz co daje nam to "marne" 100 tys. euro? Spłacenie długów wobec kilku zawodników. Teraz ich nie będzie, a Cupiał tez pewnie nie sięgnie do kieszeni.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2014 o godz. 13:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując