rav napisał(a):

Każdy myślący trener, w sytuacji ważących się losów kontraktu, na konferencji rozpoczynającej przygotowania mówi:
"Stolarski to duży talent, ma kilka cech, które powodują, że może być w przyszłości klasowym zawodnikiem, nie mogę się doczekać jego rywalizacji z Burligą i bardzo jestem ciekaw, który z nich wywalczy sobie miejsce w pierwszej jedenastce. Liczę, że podpisze z nami kontrakt, zresztą powiedział mi, że chce zostać w Wiśle i tu się rozwijać. Pod moim kierunkiem będzie miał ku temu okazję, zresztą razem z trenerami przygotowaliśmy dla niego specjalny program treningowy, żeby mógł nadrobić niektóre braki, które są normalne w jego wieku, ale wymagają poprawy, aby Stolarski mógł grać na miarę swojego potencjału."
Brzmi to trochę lepiej, niż teksty, że gość się nie nadaje jeszcze do ekstraklasy. Sugeruje w ten sposób, że ma obecnie dwóch zawodników, jednego, który od kilku lat gra w lidze i drugiego, który się nie nadaje do ekstraklasy (choć ma przed sobą kilka tygodni przygotowań, gdzie tego Stolarskiego może poprawić). To już na starcie nie jest równa rywalizacja.
|
przecież każdy wie jaki jest Smuda, on jest od trenowania, a nie od gadania i dziwie się, że klub mu pozwala na tyle konfrencji prasowych, na których wypada tragicznie. Nigdy nie broniłem Smudy, wiem ile ma wad, byłem przeciwnikiem Jego zatrudnienia. Ale doceniam Jego pracę i obecny wynik. Co będzie w przyszłości zobaczymy. Uważam też, że zwalanie wszystkiego na słowa Smudy przez panicza S. i jego starego jest żałosne.
rav napisał(a):

|
Primo: Proszę o konkrety. Ile dała Wisła, ile Lechia? Jeśli nie wiesz, to po co piszesz "z pewnością"?
|
nie znam szczegółów, jak 99,9 % kibiców Wisły. Opieram się na plotkach, które twierdziły, że dostał max to co obecnie klub może zaoferować i nikt inny tyle by nie dostał. Myślę, że są to wiarygodne informacje.
rav napisał(a):

|
Secundo: Wisła dała dobrą ofertę, ale gorszą niż Lechia. Jeśli to prawda, to wracamy do punktu, który poruszyłem wcześniej: Lechia bardziej docenia obcego zawodnika niż Wisła swojego wychowanka.
|
bo obecnie Wisły nie stać na więcej. Dała ile mogła, a nową Lechię będzie stać nie na takich zawodników, będzie to teraz wielka "trójka" z Legią i Lecham.
Bardzo się cieszę z tego, że Lechia teraz będzie się liczyła w lidze.
rav napisał(a):

|
Co to są 2 tys. zł wobec wszelkich wydatków klubu? Z powodu problemów finansowych można wypłacać 20% z 40-tysięcznej pensji. Brak regularnej wypłaty 2 tys. zł, to nie problemy finansowe tylko brak szacunku.
|
wygląda, że sytuacja w klubie jest tragiczna. Skala problemu jest ogromna, ciekawe czy nas będzie stać na mecze na stadionie, którego chyba nawet nie mamy podpisanego...Cupiał ma duże problemy i to odbija się na Wiśle. Jeśli dla kilku tysięcy opuszcza się swój klub to tak naprawdę nic dla takiej osoby ten klub nie znaczy.