Wyświetl pojedynczy post
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2014, 12:21
rav napisał(a):Wyświetl post
Każdy myślący trener, w sytuacji ważących się losów kontraktu, na konferencji rozpoczynającej przygotowania mówi:

"Stolarski to duży talent, ma kilka cech, które powodują, że może być w przyszłości klasowym zawodnikiem, nie mogę się doczekać jego rywalizacji z Burligą i bardzo jestem ciekaw, który z nich wywalczy sobie miejsce w pierwszej jedenastce. Liczę, że podpisze z nami kontrakt, zresztą powiedział mi, że chce zostać w Wiśle i tu się rozwijać. Pod moim kierunkiem będzie miał ku temu okazję, zresztą razem z trenerami przygotowaliśmy dla niego specjalny program treningowy, żeby mógł nadrobić niektóre braki, które są normalne w jego wieku, ale wymagają poprawy, aby Stolarski mógł grać na miarę swojego potencjału."

Brzmi to trochę lepiej, niż teksty, że gość się nie nadaje jeszcze do ekstraklasy. Sugeruje w ten sposób, że ma obecnie dwóch zawodników, jednego, który od kilku lat gra w lidze i drugiego, który się nie nadaje do ekstraklasy (choć ma przed sobą kilka tygodni przygotowań, gdzie tego Stolarskiego może poprawić). To już na starcie nie jest równa rywalizacja.
przecież każdy wie jaki jest Smuda, on jest od trenowania, a nie od gadania i dziwie się, że klub mu pozwala na tyle konfrencji prasowych, na których wypada tragicznie. Nigdy nie broniłem Smudy, wiem ile ma wad, byłem przeciwnikiem Jego zatrudnienia. Ale doceniam Jego pracę i obecny wynik. Co będzie w przyszłości zobaczymy. Uważam też, że zwalanie wszystkiego na słowa Smudy przez panicza S. i jego starego jest żałosne.

Primo: Proszę o konkrety. Ile dała Wisła, ile Lechia? Jeśli nie wiesz, to po co piszesz "z pewnością"?
nie znam szczegółów, jak 99,9 % kibiców Wisły. Opieram się na plotkach, które twierdziły, że dostał max to co obecnie klub może zaoferować i nikt inny tyle by nie dostał. Myślę, że są to wiarygodne informacje.

Secundo: Wisła dała dobrą ofertę, ale gorszą niż Lechia. Jeśli to prawda, to wracamy do punktu, który poruszyłem wcześniej: Lechia bardziej docenia obcego zawodnika niż Wisła swojego wychowanka.
bo obecnie Wisły nie stać na więcej. Dała ile mogła, a nową Lechię będzie stać nie na takich zawodników, będzie to teraz wielka "trójka" z Legią i Lecham.
Bardzo się cieszę z tego, że Lechia teraz będzie się liczyła w lidze.

Co to są 2 tys. zł wobec wszelkich wydatków klubu? Z powodu problemów finansowych można wypłacać 20% z 40-tysięcznej pensji. Brak regularnej wypłaty 2 tys. zł, to nie problemy finansowe tylko brak szacunku.
wygląda, że sytuacja w klubie jest tragiczna. Skala problemu jest ogromna, ciekawe czy nas będzie stać na mecze na stadionie, którego chyba nawet nie mamy podpisanego...Cupiał ma duże problemy i to odbija się na Wiśle. Jeśli dla kilku tysięcy opuszcza się swój klub to tak naprawdę nic dla takiej osoby ten klub nie znaczy.
Odpowiedz cytując