michal napisał(a):

Oglądałem na YT zagrania Diego Manicero. Dla mnie ten gość jest zwyczajnie beznadziejny. Wozi się z tą piłką w kompletnie nie przemyślany sposób zamiast oddać koledze 3 tempa wcześniej, drybluje kompletnie bez sensu w stronę własnej bramki, wielokrotnie jest na granicy straty lub ma szczęście, że jest sfaulowany. Jego gra za pewne sprawia, że kolegom z drużyny odechciewa się grać bo widać, że czekają aż Manicero w końcu odda tą piłkę, a on dalej holuje. Zagranie, z któreś minuty w filmiku mnie kompletnie rozwaliło, tradycyjny bezsensowny drybling i mając wolnego kolegę zagrywa do niego z premedytacja "podcinką", w jakim celu ? Chyba po to aby było mu trudniej tą piłkę przyjąć. Poziom tej ligi jest dla mnie mocno wątpliwy i śmiem twierdzić że taka gra w Polsce nie przejdzie. Widać, że decyzje podejmowanie przez niego na boisku nie są optymalne, zamiast zagrać koledze w tempo woli jeszcze trochę podholować kiwnąć jeszcze kogoś dopiero oddać. W Peru czasami to przechodzi.
Niby fajnie prowadzi tą piłkę ale nie widać jakości w zagraniach. Jest na "Nie". Chciałbym się mylić jeśli przyjdzie do Wisły, jednak wątpliwe aby dał jakość tej drużynie. Zastanawiam się czy nie lepiej postawić na kogoś młodszego...