Szczerze mam głęboko kto jest szefem RN, jeżeli do TV puszczają niezrównoważonych nie szefów to nie moja wina.
Jeżeli RN tak jak deklaruje chce zmienić władzę to niech krytykuje władzę, a nie ostatnie 60 lat historii, bo wtedy łatwo stwierdzić, że wszyscy są winni tak samo. Co jest totalną bzdurą. Co RN chce zyskać czepiając się pisu? Konkretnie.
No i co ze smoleńskiem? Czy dla RN pis "tańczy na trumnach" czy może dochodzi prawdy. To jest papierek lakmusowy
A koalicja PiS z narodowcami to woda na młyn dla propagandy, żeby straszyć faszystami, więc chyba wiadomo dlaczego PiS się do tego nie pcha. Pomijając kwestię poparcia. Czy PiS na takiej koalicji by zyskał czy stracił? Zaraz by jakiś "narodowiec" podpalił ruską ambasadę, a winny byłby PiS i Kaczyński.
A twoja aktywność, jest koherentna z zachowaniami RN, że wspomnę casus pożyczek Hoffmana.
Powtarzam jeszcze raz, ja narodowcom kibicuje do momentu kiedy nie działają w interesie nocnej zmiany, a plucie na PiS jet właśnie w ich interesie.
frank napisał(a):

W poprzednim poście pisałem, że Kowalski tłumaczył dlaczego atakuje PiS. Mówił tam również, o koalicji z PiS - według jego relacji było to mniej więcej "my chcemy, oni nie chcą". Pisałem również, żebyś do tego się ustosunkował, bo to jest odpowiedź na Twoje wątpliwości, które zacytowałem.
-- edit: chodzi mi o klasyczne "kto zaczął", czyli o sytuacji po kongresie Ruchu Narodowego, którą przytacza Kowalski i twierdzi, że oni (RN) byli koalicyjnie nastawieni, a PiS zaczął na nich szczuć.
Nie wiem dlaczego. Pewnie musiał byś ich zapytać, żeby się dowiedzieć.
O Bosaku wspomniałem, bo z Twoich postów wynika, że Kowalski = RN.
RN do dupy, bo atakuje PiS bez powodu.
A Bosak też jest w Ruchu Narodowym, teoretycznie ma tam tyle samo do gadania co Kowalski (a w praktyce może i więcej, bo w moim mniemaniu to on jest twarzą RN).
Jednocześnie piszesz, że Bosak nie atakuje PiSu. Może więc warto zrewidować poglądy?
PS. A co do tego czy na podstawie jednego filmiku można oceniać czy nie, no to sam się zastanów czy zależy Ci żeby Twoje zdanie było jak najbardziej obiektywne i czy na podstawie jednego filmiku spośród setek oraz na podstawie wypowiedzi jednego gościa spośród wielu, możesz sobie wyrobić w miarę obiektywną opinię na temat organizacji, której to dotyczy.
|
Co zyskałby PiS na koalicji z RN? Chyba tylko kolejną łatkę, więc nie dziw się że nie chcą. Co innego po wyborach jeżeli RN czy KNP przekroczą próg. A kto zaczął? A jakie to ma znaczenie, pytanie kto pierwszy przestanie. Nie słyszałem ostatnio nic na temat RN ze strony PiS.
Nie chodzi mi o powód ataków na PiS, a o cel. Bosak dzięki PiSowi wszedł do polityki i może rozumie o co chodzi dlatego na pis nie nadaje. Natomiast ten drugi zwyczajnie dostaje piany jak wspomina o PiS to nie jest normalne. Jaki jest zatem RN jako całość? Ty mi powiedz? Wolisz powyborczą koalicję z PiS czy nocną zmianą? Kolejny raz powtarzam RN i KNP to szansa na zasadnicze zmiany, ale muszą się zorientować że bez PIS nic nie zrobią.
Są takie filmy czy zdjęcia które mówią wszystko tylko trzeba chcieć je odczytać. Tego Kowalskiego widziałem nie raz i zdanie mam wyrobione. Natomiast czy jest on obrazem całego RN? Nie wiem oby nie, natomiast fakt że zabiera on głos w ich imieniu coś chyba znaczy.