Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2014, 14:51
wolfy napisał(a):
Gwoli uczciwości - ja nie ogarniam też gorączki towarzyszącej Stolarskiemu. Dobrze się zapowiada, jest młody, ale Juventus? Dla kogoś, kto przegrywa rywalizację o miejsce w składzie z Burligą? Serio?
Ja też nie. Stolarski nie zagrał nawet jednego dobrego meczu w swojej karierze. Kreowanie w Polsce młodych talentów z niczego nigdy nie przestanie mnie zadziwiać.

Ogryzek napisał(a):
Jak dziad? Zawsze byłem zwolennikiem talentu Chrapka (chociaż wielu na forum uważało go za niewypał w poprzednim sezonie) ale nie przesadzaj. Chrapek poprawił szybkość, kondycje, ale na tle Furmana wyraźnie przegrywa swoją fizycznością. Michał ma osiągi na poziomie ponad 30 letniego Garguły. Musi zrobić jeszcze krok do przodu w swoim przygotowaniu fizycznym a przy swojej technice i zmyśle do gry kombinacyjnej może być świetnym pomocnikiem za którego cena może poszybować. Na razie Michał ładnie widzi kolegów, ładnie klepie piłkę, ale szybkościowo i kondycyjnie wyraźnie odstaje od Furmana. A w Tuluzie Furman będzie pewnie głównie pracował w środku pola na innych. Nie idzie tam jako gwiazda.
Właśnie o umiejętność gry do przodu i wizję gry mi chodzi. To jest kwestia talentu i ciężko tego nauczyć się na treningach, w przeciwieństwie do przygotowania fizycznego. Furman fizycznie też jakoś specjalnie nie wygląda. Powiedziałbym nawet, że jak na kogoś kto ma pracować w środku pola to wygląda na zwykłego przecinka.

Może przesadziłem z tym "dziadem" ale razi mnie to jak mocno niedoceniany jest Chrapek podczas gdy z Furmana, Łukasika czy o zgrozo Mączyńskiego robi się gwiazdy ligi i powołuje się ich do reprezentacji.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując