Pawel Przemysl napisał(a):

Jesli sie nie myle to TRIO PORTO BENEFIKA I SPORTING sa zadluzone w sumie na 300 mln euro a graja w europie caly czas i chyba placa pracownikom a Jacus B zwalnia sprzataczki i wspomina to na konferencji prasowej chlopie jebniej sie w leb . Tam na zachodzie dziala to inaczej bank lub banki musza pozyczac ten hajs caly czas a w Polsce sa inne realia i tu jest inaczej wiec ciezko sie wbic w ta elite choc najlepiej bylo by sie spytac pana Czerwinskiego on chyba pracowal w banku
|
Dorzuć do tego jeszcze Real Madryt! Z innej beczki... zobacz kolego ile długu publicznego ma Grecja w porównaniu do Polski i jakoś potrafi wypłacać ludziom po 1800 euro emerytur! Prawda jest taka, że kapitalizm rzadzi się swoimi prawami! Legia będzie miała 100mln budżet bez transferów i gówno ma do tego piłkarska akademia. Wpływy z bitetów, z oficjalnego sklepu przewyższyły wszelkie najbardziej optymistyczne prognozy, sprzedaż nazwy stadionu, duża ilość sponsorów pomocniczych... to jest stolyca więc nie ma się co dziwić, poziom życia wyższy, większy kapitał w obrocie, to i klub ma większe szanse na pozyskanie chojnych darczyńców. Dodatkowo zobaczcie ile w Warszawie mieszka ludzi, a ile w Krakowie, który nie dość że w porównaniu z Warszawą jest "metropolitalną pipidówą", to jeszcze jest podzielony na dwa kluby! Warszawa tego problemu nie ma... z podobnym problemem też nie boryka się Lech! W takiej sytuacji klub mógłby liczyć na czterokrotnie większe zyski z biletów aniżeli teraz i duża frekwencja, a co za tym idzie lepsze dochody (choćby z tych biletów) stały by się codziennością, a nie świętem! Prawda jest taka, że nasz klub nigdy nie był zarządzany profesjonalnie, wszystko jest robione na tzw. od.......... Szef mówi: chce LM, pachołki stają na głowie, żeby się szefowi przypodobać. Ja chciałem tylko pogratulować Cupiałowi, że wreszcie po tylu latach poszedł po rozum do głowy i skończył rozpieszczać swojego rozwydrzonego bachora... może już czas, żeby wyszedł z tego ciepłego ....idołka i sam stanął na nogi! Warunki ku temu ma zapewnione, pytanie co z tym zrobi?
bonawentura napisał(a):

|
Wisła lekką ręką chce się pozbyć piłkarza, za którego śmiało mogłaby za 2-3 lata zainkasować 3 miliony euro...
|
... zawsze można puścić Burligę za 5mln! Dawno się tak nie uśmiałem