Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2014, 23:39
Arked napisał(a):Wyświetl post
Ogarniacie to rzekome zainteresowanie Furmanem? W moich oczach to on przy naszym swojskich Chrapku wygląda jak dziad. A tu się okazuje, że w polskiej medialnej rzeczywistości jest wielkim talentem i pół Europy go chce. Czy tylko ja tak mam?
Jak dziad? Zawsze byłem zwolennikiem talentu Chrapka (chociaż wielu na forum uważało go za niewypał w poprzednim sezonie) ale nie przesadzaj. Chrapek poprawił szybkość, kondycje, ale na tle Furmana wyraźnie przegrywa swoją fizycznością. Michał ma osiągi na poziomie ponad 30 letniego Garguły. Musi zrobić jeszcze krok do przodu w swoim przygotowaniu fizycznym a przy swojej technice i zmyśle do gry kombinacyjnej może być świetnym pomocnikiem za którego cena może poszybować. Na razie Michał ładnie widzi kolegów, ładnie klepie piłkę, ale szybkościowo i kondycyjnie wyraźnie odstaje od Furmana. A w Tuluzie Furman będzie pewnie głównie pracował w środku pola na innych. Nie idzie tam jako gwiazda.

Szkoda że my olaliśmy sprowadzanie młodych Polaków do oszlifowania i odsprzedaży - przynajmniej nasza kasa nie świeciłaby taką pustką. No ale lepiej testować "studentów" z Rumunii niż z III i II ligi młodych piłkarzy.

(A tak w ogóle skąd ta zawiść do Legii o zarabianie na młodych piłkarzach? Ktoś nam broni szukać młodych Polaków w niższych ligach? Pomijam fobie i niechęć Cupiała do zatrudniania Polaków, ale i my możemy też zarabiać na młodych polskich piłkarzach. Nikt nam nie kazał ściągać samych 30 letnich Jaliensów czy Lameyów albo Bunoz czy Jovanoviców których nikt nie chce. A teraz płacz i zazdrość ze inni mogą a my nie...)

BTW
Gorawski odszedł ale za skromne 1 mln USD, grosze na tle Furmana.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 13.01.2014 o godz. 23:47.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując