Wyświetl pojedynczy post
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2014, 23:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Od tego czasu zmieniła mi się kompletnie optyka z "walczymy o mistrzostwo Polski" na "walczymy żeby nie zostać kolejną Polonią Warszawa". Która całkiem nieźle przygotowała się do sezonu biegając w śniegu
Dyskopolo latem biegało po parkach w Warszawie, ale zimą pomimo bidy z nędzą przygotowywali się w Cetniewie oraz Turcji http://www.90minut.pl/news/202/news2...-Warszawa.html

Ja tam nie chce przeceniać zimowych przygotowań w ciepłych krajach (w latach 70 tych i 80 - tych nasi piłkarze przygotowywali się latając po kolana w śniegu na Kasprowy Wierch) ale tak jest pewno i łatwiej i taniej. No bo koszty przygotowań w jakimś ośrodku typu Cetniewo czy Spała pewno są niewiele mniejsze niż w takiej Turcji a dodatkowo jak w Polsce pier..lnie śniegiem i mrozem to za dużo nie pokopią.

Edit: Kuźwa, jakoś nie mogę przywyknąć że my już mamy swój ośrodek treningowy w Myślenicach, także ten aspekt w sumie odpada. Rozumiem wyjazdowe przygotowania zimą, ale latem to faktycznie przy naszych obecnych finansach spokojnie można przygotowywać się do sezonu w Myślenicach.
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 13.01.2014 o godz. 23:40.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując