Temat: Praca
Wyświetl pojedynczy post
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2014, 23:13
Na AGH w stołówce Tawo jest ogłoszenie pt. " przyjmę studentkę do pracy w charakterze kelnerki". Może komuś się przyda.

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Taka ciekawostka - mój sąsiad, programista Javy - niby zawód na topie ostatnio - 3 miesiące mu zajęło znalezienie ciekawej oferty i dogadanie warunków.
Wydaje mi się, że jeżeli chodzi o programistów to zdecydowanie najwięcej jest ofert dla programistów Javy. Może twój sąsiad miał wysokie wymagania? Weź też pod uwagę, że zwykle rekrutacja w tej branży trwa dość długo, często jest wieloetapowa. Nie zauważyłem, żeby w branży IT było znacznie mniej ofert. Do Krakowa wprowadził się Samsung i dzięki temu przybyło trochę stanowisk. Chociaż ostatnio Sabre zwolniło sporo osób.

A hitem na wszystkich rozmowach jest pytanie "co pana motywuje do pracy?". I nie wolno odpowiedzieć, ze pieniądze, bo wtedy wyjdzie się na pazerną świnię. Taka odpowiedź jest niemile widziana. Trzeba opowiadać farmazony o rozwoju osobistym itp. Jakby laski z HR przychodziły do tej pracy dla własnego rozwoju
Ostatnio edytowane przez 4karol4 : 13.01.2014 o godz. 23:18.
Odpowiedz cytując