Wyświetl pojedynczy post
Pawel Przemysl
Junior Member

Od: 01.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2014, 22:29
Witam po moim poscie ruszyla dyskusja na temat Cupiala , Basalaja , dwoch holendrow , pilkarzy , trenerow doradzcow menagerow ludzi zwiazanych z Klubem oraz osob ktorzy od lat szukaja tylko hajsu zysku na biznessie zwiazanym z Wisla . I dobrze sie stalo ruszyla dyskusja wymiana zdan pogladow przemyslen oraz wlasnych wypowiedzi odnosnie polityki transferowej .
A co dalej jest jak jest . Wracajac do wczesniejszych wypowiedz osob piszacych po mnie to moge cos jeszcze od siebie dolaczycz . Ze apetyt rosnie w miare jedzenia a co za tym idzie sukces sportowy do ktorego braklo raptem 4 min a wtedy drodzy koledzy inaczej bys my sobie rozmawiali . Bo nie bylo by Bednarza pretensji do wielkich kontraktow ( tu jest ogromny blad popelniony przez osoby zwiazanych z klubem , nie tylko holender ) . Bo dla mnie dyrektor Valxks a wczesniej Petrescu to byly najlepsze transfery wedlug mnie w historii klubu .
Wracajac do tam tych czasow to klub posiadal dobry budzet sprowadzono mnostwo pilkarzy ( lepszych i gorszych ) mysle ze byla ogromna presja od Cupiala daj mi teraz lige mistrzow oni chcieli dobrze lecz w zyciu nie wszytko wychodzi braklo 4 min lecz cyganie z Cypru fakt faktem byli lepszym zespolym . Byl dobry budzet , bardzo dobra ogranizacja znane postacie jak dyrektor z Psv z konkretnym CV , bardzo dobry marketing mialo to rece i nogi .Wiadomo Maskant to byl nowy mlody trener na dorobku chcila sie wypromowac , ogolnie sympatyczny czlowiek . Jak dobrze pamietam to byl 1 mecz z cyprem moglo wejsc 25 tys a jak by byl stadion gotowy to by bylo Full .Pozniej porazka ciezko ich bylo pozbierac po druzyna pekla rozpacz porazka ... ale jest liga europejska tez europa troche gorsze siano ale sie gra . Ale seria porazek w kraju hieny juz pisza to zle . No i slabe wyniki ligi mistrzow brak , pan Cupial cisnienie i leca glowy ktos musi poleciec . Pozniej nie placenie hajsu a zespol gra jak gra .
Wiec panie i panowie nie miejcie problemow do Kulawika , Moskala bo byl by Guardiola , Benitez , Van Gall , Ferguson czy Wenger to by tez nikt z tej czolowki tego by nie ogarna jak pilkarzom sie nie placi . Proste .
Odnosnie Legii i Lecha ? Wczesniej ktos pisal , pamietacie w ITI powiedzialo w koncu dosc ile mozna a dlug rosnie ( to samo jest jest tu romans z telefonika ) tylko ze w stolicy ogarneli sponsorow i spolka wychodzi z dlugu mowie jak tam to wygladalo . Maja akademie pilkaska te dwa kluby a , warszawska L juz zbiera plony wczesniej Wolski , teraz moze Furman !! Niezle nie w ciagu 3 lat przy transferach dwoch mlodych chlopakow 5 mln euro !!!
A leszek z wielkopolski przy dobrej glowie w ciagu 4 lat sprzedal Rudnevsa , Lewego , Tonew 11 mln euro a polityka z akademia pilkarska idzie w dobrym kierunku lecz nie maja jeszcze takiego sukcesu jak stolica . Ale pilka w grze .
Pamietajcie nie mozna wyliczac ze kiedys sie sprzedalo Zurawia , Kose kilka lat pozniej Kube Blaszczykowskiego , Marcelo lub Uche czy Brozkow i gdzie pieniadze sa ? Choc nie jestem znawca futbolu nie ma Cv jak Valks czy Boniek to co rok sezon w sezon klub musi miec saldo na plusie !! A liga mistrzow i liga europ. to musi byc , bo bez tego nie ma co myslec o wielkim Klubie w sensie sredniaka w europie ! A akademie pilkarskie to jest to popatrzmy na tulipany ile tam juz sie to kreci ? Feyenord , Psv , Ajax . Idac tym kierunkiem to tylko zysk na lata dlugie lata , Legia juz zbiera plony , lokomotywa wciaz czeka ale tamjuz to istnieje a w Wisle gowno !!
Kto odradzal tego pomyslu tyle lat kto blokowal ten pomysl kto nie chcial dac terenow pod dzialke , kto jest takim idiota ze nie mysli o przyszlosci klubu z Krakowa ja wiem ze to kosztuje pewnie majatek . Bo jesli pamietam to pierwsza osoba co zrobila to w kraju byl Ptak tylko ze mial ekipe z brazylii ( a kto tam byl Paulinio ten co teraz kopie w 1 skladzie Spurs byly rywal w europejskich pucharach ) on pewnie tez utopil mnostwo monet . Ale czy byl blisko sukcesu ?
Ktos wczesniej pisal o lidze mistrzow : trafily takie ekipy co maja nie wielkie budzety Viktoria Pilzno , Bate Borysow , FC Kopenghaga Apoel . Jakos sie da tylko ze u nas jest tak wielka burza a pozniej tragedia ktora kosztuje tyle ze trzeba czekac na to 2 lub 3 lata by w koncu znow sobie pomazyc kogo sie trafi w ostatniej rundzie to jest chore !!!
Ktos pisal o klubie z portugalii Jesli sie nie myle to TRIO PORTO BENEFIKA I SPORTING sa zadluzone w sumie na 300 mln euro a graja w europie caly czas i chyba placa pracownikom a Jacus B zwalnia sprzataczki i wspomina to na konferencji prasowej chlopie jebniej sie w leb . Tam na zachodzie dziala to inaczej bank lub banki musza pozyczac ten hajs caly czas a w Polsce sa inne realia i tu jest inaczej wiec ciezko sie wbic w ta elite choc najlepiej bylo by sie spytac pana Czerwinskiego on chyba pracowal w banku
I tak to wyglada Wisla vs kontra europejskie puchary . Oby bylo dobrze pozdrawiam Was
ps Smuda i Bednarz musza odejsc , nic do niego nie mam ale trenerow jest wielu on juz swoje 5 min mial a dajmy szanse innej osobie nie wazne z jakim paszportem
Odpowiedz cytując