Wyświetl pojedynczy post
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2014, 20:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O tym że jest źle mówią Bednarz i Smuda. Ja to zwyczajnie przyjąłem do wiadomości. Nie ma pieniędzy. Nie dorabiam jakiś dziecinnych teorii, przyjmuję rzeczywistość jaką jest.

O spisku polegającym na udawaniu braku pieniędzy piszesz Ty, więc może pora się zastanowić?

No właśnie, daje do myślenia - zakładając że to wszystko prawda. Temat podobny jak zwalnianie trenerów przez Cupiała. Wielkopański gest, ale potem okazuje się, że wisimy Maaskantowi odsetki...

Przyjąłeś do wiadomości? Boże strach sie bać co by było gdybyś się czymś zdenerwował. Wiekszosc twoich postów ma charakter roszczeniowo-agresywny właściwie w stosunku do wszelkich działań/osób w klubie. Ja rozumiem, że ty byś to czy tamto zrobił inaczej. Nie zatrudniłbyś tego a tamtego, zainwestował tu a nie tam. To jasne zwłaszcza gdy się pisze po fakcie.

Nie ma pieniędzy w klubie. Nigdy ich nie było i nie ma w żadnym innym w Polsce. Pieniądze ma Cupiał.
Przez lata inwestował swoja kasę, może nie tak jak byś sobie życzył, ale dzięki niemu uniknęliśmy szarzyzny i jesteśmy na dziś klubem potęgą. Z nowym stadionem ( który przestanie nam wkrótce ciążyć a pomoże zarabiać ), z zrównoważonym budżetem (podobno niedługo) dzięki któremu w razie zniknięcia Cupiała nie tylko nie spadniemy w otchłań ale łatwiej przyciągniemy nowego dobrodzieja.Z rodząca się drużyną w której za rok ograna młodzież wsparta sensownymi transferami będzie mogla coś pograć.

Jasne można byłoby szybciej/inaczej. Bach 4 mln e 5 transferów olać stadion, spłacajmy wałki które przy budowie na trzaskali urzędasy. Zamiast nieokrzesanego Smudy kolejnego złotoustego trenera, zamiast łysego legionisty "dogadującego" się z odpowiednimi kibicami aparatczyka. Zamiast piłkarzy zapierda....cych wydzieranych...... Ale czy byłoby lepiej? Nie wiem.
Odpowiedz cytując