wolfy napisał(a):

O tym że jest źle mówią Bednarz i Smuda. Ja to zwyczajnie przyjąłem do wiadomości. Nie ma pieniędzy. Nie dorabiam jakiś dziecinnych teorii, przyjmuję rzeczywistość jaką jest.
O spisku polegającym na udawaniu braku pieniędzy piszesz Ty, więc może pora się zastanowić?
No właśnie, daje do myślenia - zakładając że to wszystko prawda. Temat podobny jak zwalnianie trenerów przez Cupiała. Wielkopański gest, ale potem okazuje się, że wisimy Maaskantowi odsetki...
|
Przyjąłeś do wiadomości? Boże strach sie bać co by było gdybyś się czymś zdenerwował. Wiekszosc twoich postów ma charakter roszczeniowo-agresywny właściwie w stosunku do wszelkich działań/osób w klubie. Ja rozumiem, że ty byś to czy tamto zrobił inaczej. Nie zatrudniłbyś tego a tamtego, zainwestował tu a nie tam. To jasne zwłaszcza gdy się pisze po fakcie.
Nie ma pieniędzy w klubie. Nigdy ich nie było i nie ma w żadnym innym w Polsce. Pieniądze ma Cupiał.
Przez lata inwestował swoja kasę, może nie tak jak byś sobie życzył, ale dzięki niemu uniknęliśmy szarzyzny i jesteśmy na dziś klubem potęgą. Z nowym stadionem ( który przestanie nam wkrótce ciążyć a pomoże zarabiać ), z zrównoważonym budżetem (podobno niedługo) dzięki któremu w razie zniknięcia Cupiała nie tylko nie spadniemy w otchłań ale łatwiej przyciągniemy nowego dobrodzieja.Z rodząca się drużyną w której za rok ograna młodzież wsparta sensownymi transferami będzie mogla coś pograć.
Jasne można byłoby szybciej/inaczej. Bach 4 mln e 5 transferów olać stadion, spłacajmy wałki które przy budowie na trzaskali urzędasy. Zamiast nieokrzesanego Smudy kolejnego złotoustego trenera, zamiast łysego legionisty "dogadującego" się z odpowiednimi kibicami aparatczyka. Zamiast piłkarzy zapierda....cych wydzieranych...... Ale czy byłoby lepiej? Nie wiem.