Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2014, 15:12
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, ze ktos ma skleroze i nie pamieta jaki wklad w MP mial np. Małecki i Kirm, ale bez przesady. W niektorych umyslach, to Melikson zdobyl tytul (nie wiem tylko gdzie podziewal sie jesienia...przy okazji, to chyba strzelil ze 20 bramek i zaliczyl 20 asyst). W ogole przedstawiasz dziwna logike...klub nie ma kasy, a w zimowym okienko 2012 ma wydawac na transfery i jeszcze bardziej sie zadluzac? Kolego, doprowadzilbys nas do bankructwa. Jesien wyraznie pokazala, ze pilkarze sprowadzenie przez Valckxa do niczego sie nie nadaja. Dodatkowo bujajacy w oblokach Maaskant i byla katastrofa. Gdybys tez orientowal sie w naszych sprawach, to wiedzialbys, ze Wisla w 2010r. wypracowala ZYSK , tak, tak prosze pana...wiec nie wiem, jak rok 2011 mozna uzyskac za sukces, kiedy przy REKORDOWYCH przychodach notuje sie strate. Nie wspominam juz o kosztach 1 pkt, ktore lawinowo wzrosly. A co do slow o Bednarzu nie chce sie odnosic...az dziw, ze za tego prezesa jestesmy teraz na 3 miejscu (po pozbyciu sie szrotu Valckxa).

btw. Pisaliscie o olbrzymich wplywach z transferow za kadencji Holendrow(szkoda tylko, ze sprzedawali pilkarzy sprowadzanych przez kogo innego lub przypisywane sa im transfery, kiedy jeszcze nie byli w Wiśle, ale to tak na marginesie)...ile w 2012r. zarobilismy na pilkarzach sprowadzonych przez owy duet? Hmm, i ile w 2013? Przeciez to byl wazny punkt naszego budzetu, takze w chwalonym przez was 2011r. . Valckx chyba sprowadzil fajnych pilkarzy? Niemozliwe zebysmy przynajmniej na jednym nie zarobili 2 mln euro? Jak to tak, taki geniusz z zachodu, a tu taki klops(kiedy polscy dyrektorzy sportowi potrafili zarobic krocie na transferach z klubu)?
Post nie do mnie, ale ..

-Tak, piłkarze Valcxa „do niczego się nie nadawali”, chłopie skończ już to pitolenie.. oni zdobyli tylko MP i wyszli z grupy LE.. Melikson nie był według Ciebie największą gwiazda ligi wiosną 2011 (!?), a Biton nie strzelał bramek jesienią (!?) jedna po drugiej.. Co do udziału Kirma czy Małeckiego, to ja bym jeszcze dorzucił Wilka, a dodatkowo grę jesienią Bitona i ..pytanie retoryczne, czy grali oni później lepiej niż za Maaskanta, nie ? No to tyle.

-Straty to były po Levadii i nie sprzedaniu żadnego piłkarza, no chyba że sprzedaliśmy kogoś tuż po Levadii, a może były w związku z tym ekscytującym występem pucharowym jakieś oszałamiające korzyści finansowe ?

-Po Karabachu też były wielkie zyski z występów pucharowych (?), niektórzy to mają fajny świat równoległy, w którym szrotem jest ta kadra co wychodzi z grupy LE, a super składem jest ten co dostaje baty od Levadii, lub ten co dostaje lanie od innego Karabachu.. Piłkarze S.V. byli pod doraźny wynik, za wolą bossa, a nie pod transfery na których mieliśmy zarabiać..

- 3 miejsce w lidze to Smuda i pomysłodawca czyli Cupiał, Bednarz nie ma z tym nic wspólnego.

-Co do transferów z klubu, to który już raz trzeba przypominać, iż za S.Valckxa były tylko 3 z innych klubów którym trzeba było za nie zapłacić (Melikson, Genkow, Jovanović), reszta nie trafiła do nas gratis, ale były to tylko wypożyczenia i piłkarze z kartą w ręku, nie chciani gdzie indziej, bo taka była polityka Cupiała, polityka wejścia do LM piłkarzami na krótkie kontrakty, piłkarzami nie chcianymi gdzie indziej, droga na skróty kuchennymi drzwiami.

Było i minęło..
________
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Wstrzymajcie się jednak z osądami. Na dniach sprawa się rozwiąże, ktoś zabierze oficjalne stanowisko.
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Sam Stolarski może lepiej niech juz głosu nie zabiera. No chyba, że jego idolem jest Patryk Małecki.
Dokładnie poczekajmy na fakty. Mnie teraz bardziej interesuje czy Miśkiewicz podpisze kontrakt..Stolarski to melodia przyszłości, nie wiadomo co z niego będzie, moim zdaniem L rozgrywa to bardziej ambicjonalnie niż mając sportowo- finansowy aspekt na myśli, chce nam pokazać że każdego piłkarza, nawet młodego wychowanka jest nam wstanie zabrać..
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.01.2014 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując