|
Dobra, czytanie tego podnosi poziom frustracji do bardzo wysokiego poziomu. Valckx i jego szrot grabarzami piłkarskiej Wisły. Niech będzie, bo jest to proste, niewymagające i nawet dające jakąś nadzieję na przyszłość wytłumaczenie.
Moja wizja jest jednak taka: Wisła jest, gdzie jest, bo pan Cupiał ma obecnie swoje problemy. Czarę goryczy przepełniło miasto, uparcie budując stadion na Euro, tylko po to, by pokazać trening Holendrów. W dodatku Cupiał jest teraz Bogusławem C., co wcale mu nie pomaga. Jeśli macie jakichś znajomych w TF, to popytajcie, co tam się dzieje. Może trochę otworzą Wam się oczy.
Odnośnie do Waszych deliberacji nad wyższością Bednarza od Stana (lub na odwrót) to chcę powiedzieć tylko tyle, że w klubie takim jak Wisła i tak najwięcej zależy od szczęścia. Zatrudniając Holendra, chciano ten czynnik zminimalizować (bo miał chłop kontakty), ale i tak nie poszło za dobrze. Nie stać nas na piłkarzy na wysokim poziomie, a oni też nie chcą babrać się w szambie polskiej infrastruktury piłkarskiej. Najwyżej można trafić na jakieś perełki z biednych lub dalekich krajów, ale do tego potrzeba szczęścia. Wszak nikt nie wie, czy piłkarz wypali, czy będzie kopał się po głowie (na to mamy całą masę dowodów - np. Paulinho z ŁKS-u, Rios, Marcelo itp.).
Dla podsumowania - gdyby Cupiał w pewnym momencie nie powiedział "basta!", może nie mielibyśmy dzisiaj tego rodzaju problemów. Kozłów ofiarnych możecie szukać wszędzie, ale Holendrów już nie ma, a i Bednarz nie będzie w stanie sam wykończyć Wisły.
@Piotek
No ja mam na myślo to, że nigdy nie ma gwarancji tego, że akurat u nas odpali. A w klubach o takim zapleczu, jakie mamy w Polsce, największy wpływ ma na to po prostu szczęście. Jeśli niedługo Rios nawali bramek w Meksyku, to wszyscy będą wypominać Wiśle kompromitację. Szkoda tylko, że nikt nie zwróci uwagi na to, że my nie mamy środków i warunków, by takiego piłkarza specjalnie doglądać. Mam tylko nadzieję, że dziennikarzyny, zanim rzucą ten kamień (o ile w ogóle będzie potrzeba), przypomną sobie, jak pisali o nim, że jest nieprzekonujący itp.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 11.01.2014 o godz. 21:29.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
|