Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2014, 02:01
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Oby coś ruszyło w tej naszej lidze

Rosjanie przejmą Koronę?

W środę Krzysztof Klicki wrócił do Korony Kielce. Jego firma Kolporter została partnerem klubu i sponsorem tytularnym stadionu. Może to jednak być jedynie początek poważnych zmian. Według serwisu echodnia.eu już w przyszłą środę zostanie przedstawiony nowy inwestor klubu.

Miasto Kielce jest właścicielem 100 procent akcji Korony. Od dłuższego już czasu szuka jednak inwestora, który mógłby pomóc w finansowaniu klubu. Wiele wskazuje na to, że będzie nim firma z rosyjskim kapitałem.

W minioną środę umowę z Koroną podpisał Krzysztof Klicki, którego firma Kolporter została sponsorem tytularnym stadionu. W przyszłym tygodniu można spodziewać się jednak kolejnych dobrych wieści.

- Inwestor? Mam nadzieję, że za tydzień spotkamy się na kolejnej konferencji – mówił po podpisaniu umowy z Kolporterem prezes Korony Tomasz Chojnowski.

Według serwisu echodnia.eu umowa jest dograna w 90 procentach. Nieoficjalnie mówi się, że 51 procent akcji Korony ma wykupić inwestor z Rosji, który prowadzi interesy w Szwajcarii i Niemczech. Dzięki niemu kielecka drużyna ma w ciągu kilku lat zbudować drużynę, która umożliwi grę w europejskich pucharach. Istnieje możliwość, że w dalszych latach inwestor przejmie cały klub.

- Mogę powiedzieć, że umowę mamy już domówioną w 90 procentach i jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, to w przyszłym tygodniu wszystko będzie jasne. Proszę uzbroić się w cierpliwości – mówi cytowany przez echodnia.eu prezes kieleckiego klubu.

Źródło WP
Przecież już ruszyło. W tamtym sezonie mieliśmy Solorza , Króla i jak widać glną następni

Ja to widzę tak.

14 biednych frajerów łatwych do opędzlowania z kasy . O filantropów możemy być spokojni.

..Inwestor z Rosji, który prowadzi interesy w Szwajcarii i Niemczech...ja .......e, jak to poważnie i kasiaście brzmi! LM w KIELCACH!
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 11.01.2014 o godz. 02:04.
Odpowiedz cytując