Wyświetl pojedynczy post
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2014, 16:47
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post

Już pokazałes jakie masz pojecie o pilce ta wypowiedzia:
"Czy Twoim zdaniem dyrektor S P O R T O W Y ma jakiś wpływ na F I N A N S E danego zawodnika przy podpisywaniu kontraktu?

Z tego co mi obecnie wiadomo to nie. A patrząc na to co działo się na przestrzeni lat w Wiśle, to mogę z całą pewnością powiedzieć, że nie."
Haha, naprawdę myślisz, że Valckx miał coś do powiedzienia w sprawie kasy? Mógł być obecny przy negocjacjach ale i tak o wszystkim decydował ówczesny prezes Basałaj, który i tak był przedłużeniem ręki Cupiała. To on odpowiadał za finanse w klubie. Jeśli twierdzisz, że Valckx miał coś do powiedzenia w tej sferze, to chyba jesteś niepoważny. Jak sam mi napisałeś ktoś musiał te transfery przyklepać, czyli to Twoim zdaniem jest silna pozycja?
Dlaczego w okresie przed walką o LM nie zrobiono żadnego gotówkowego transferu? To też Twoim zdaniem autonomia w rządzeniu pieniądzmi? Dlaczego nie ściągnięto Baszczyńskiego, kiedy obie strony wyrażały taką chęć? Krasnoludki zablokowały transfer? Czemu nie ściągnięto młodego Olkowskiego? To też Twoim zdaniem autonomiczna decyzja?

For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
A co do skautingu i Cupiała: "Czy jednak ludzie, którzy decydowali się nie ściągnięcie takich zawodników (czyli chyba Boss) są tępi i są ślepi?" - sugerujac, ze Cupial mial nieufac dyrektorowi sportowemu, co do nazwisk kolejnych kopaczy, ktorych to Boss powinien sam weryfikowac(bo taki jest ostateczny sens twojej wypowiedzi, jesli wiesz o czym piszesz).
Widzę, że sprytnie wyciąłeś jedno zdanie i na dodatek dalej nie ma zdania, w którym każę Cupiałowi pracować jako skaut. Ale poszukaj może znajdziesz

Całość brzmiała tak:
"Czy jednak ludzie, którzy decydowali się nie ściągnięcie takich zawodników (czyli chyba Boss) są tępi i są ślepi? Chyba oczywistością jest, że sprowadzając zawodnika w wieku powyżej 30 lat, szansa na zarobienie na nim jest równa 0,00000001%."

I gdzie tu widzisz jakąś weryfikacje co do nazwisk? Oczywiste jest, że Cupiał musiał zaufać dyrektorowi jeśli chodzi o umiejętności danego grajka. Ja tu widzę co najwyżej weryfikacje pod względem wieku. A to chyba akurat odmienna kwestia? Jeśli została przybita przez niego koncepcja zatrudniania piłkarzy za darmo, to wiadomo, że jedyna szansa to szukanie starych grajków z "przeszłością", a na takich nie da się w przyszłości założyć.

Kolejny "kwiatek od Ciebie"
"Przy okazji jestes kolejnym gosciem, ktory ma ciekawa teorie nt. funkcjonowania klubu...tzn. pan Cupial mial obserwowac Ilieva i Jaliensa? Ogladac DVD, jezdzic na mecze, zbierac informacje? Mi sie wydawalo, ze to dzialka dyrektora sportowego . Tak mi sie nasuwa z kilku wypowiedzi, ze Valckx za nic tu nie odpowiadal . Po prostu był, a to ten fatalny pan Cupial wybieral pilkarzy, negocjowal z nimi kontrakty, itd. To jeszcze podziekuj Stanowi, ze za nic nie robienie(z tego tak wynika) kasowal olbrzymie pieniazki od nas. Włodarze byli zaslepeni pierdołami jakie do ucha opowiadal im Valckx, i sie na tym wszyscy przejechali. Masakra, jak ktos moze bronic tamten duet, kiedy mamy taka sytuacje, jaka mamy(nie mowie o kolejnych kompromitacjach w lidze przez ostatnie sezony)."

Wypisujesz jakieś brednie, o których nawet nie pisałem i starasz się mi wmówić, że to moje słowa. Chyba, że znowu pokażesz mi konkretny zdanie. Na dodatek napisałeś to cytując mnie, a w tym cytacie jest następujące zdanie:

"Więc powiedz mi gdzie tutaj jest wina Valckxa? Można mieć do niego pretensje, za to że Lamey okazał się szrotem."

Jakbyś miał problem ze zrozumieniem szczególnie tego drugiego zdania to rozwinę swoją myśl:

Oczywiste jest, że Valckx popełnij błąd polecając kogoś takiego jak Lamey.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

PS. A tych Twoich legendarnych raportów o zadłużeniu klubu jak nie było tak nie ma.
Odpowiedz cytując